Mrlje koje nikada ne smijete skidati vodom

Mnogi često pokušavaju da uklone fleke najobičnijom vodom i uvjereni su da će nestati ako se odjeća dobro ispere. Međutim određeni tip fleka ne samo da se ne može ukloniti vodom, već ta praksa samo pogoršava situaciju. Ako se pitate kako uspješno ukloniti mrlje od polena, tinte, blata i ulja – ovi savjeti će vam i te kako dobro doći.

Mrlje koje nikada ne smijete skidati vodom

Polen

Mrlje od polena možda ćete poželjeti očistiti vodom, ali upravo to će biti velika greška. Naime voda će uzrokovati prodiranje polena dublje u tkaninu, a ukoliko je pokušate iščetkati, samo ćete je jače utrljati u tkaninu. Umjesto toga, nježno istresite polen sa odjeće koliko god je moguće, a zatim pomoću ljepljive trake uklonite preostale čestice.

Tinta

Ukoliko se s posla svakodnevno vraćate s mrljama od tinte po odjeći, pogotovo košuljama, vjerojatno ste pokušali skinuti fleke vodom, ali bezuspješno. Idući put izbjegavajte vodu jer ona će fleku samo dodatno proširiti, pa je skinite sunđerom umočenom u alkohol ili rastvorom za hemijsko čišćenje.

Blato

Voda uopšte neće pomoći pri skidanju blata s odjeće. U ovom slučaju najbolje je pričekati da se blatna fleka osuši, pa četkom uklonite što je moguće veću količinu blata. Nakon toga stavite odjeću na pretpranje zajedno sa sredstvom za uklanjanje mrlja, a zatim uobičajeno operite odjeću.

Ulje

Sos za salatu nekako uvijek završi u vašem krilu? Trljanje masne mrlje pod vodom neće pomoći. Umjesto toga, pospite mrlju s malo dječjeg pudera koji će upiti višak masnoće, a nakon toga uflekanu odjeću stavite na program pretpranja što je prije moguće.

 

tportal.hr

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Lisnato tijesto

RECEPT
DANA

Pastrmka na ohridski način

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.