Za šta sve možemo da koristimo obični sapun

Pogledajte na koje sve načine možete koristiti sapun, jer ćete tako uštedjeti energiju, novac i vrijeme.

Za šta sve možemo da koristimo obični sapun

Prirodno sredstvo protiv insekata na cvijeću

Ako vas nerviraju bubice koje se nakupljaju na lišću i cvijeću, ili ako vam one prave štetu na biljkama, ovo može biti idealan način da ih se otarasite. Jednostavno izrendajte polovinu sapuna, pa to ubacite u bocu vode. Tu mješavinu stavite u posudu s raspršivačem i isprkajte lišće vaših biljaka.

Lijek protiv ujeda insekata

Insekti baš ne vole sapun. Naime, ovaj preparat koji smo koristili samo za pranje, može biti jako efikasan lijek protiv ugriza insekata. Ako vas je ugrizao komarac i to mjesto vas svrbi, samo protrljajte malo navlaženog sapuna preko ugriza. Osjetit ćete olakšanje istog trenutka.

Osvježivač fioka

Odaberite omiljeni miris sapuna, pa ga ubacite u fioku u kojoj držite donji veš ili čarape. Ovako će rublje poprimiti lijep miris, a svaki put kada otvorite fioku ćete osjetiti omiljenu aromu. Ovo je takođe sjajan način da se izbjegne onaj ustajali miris koji odjeća ponekad poprimi.

Odstranjivač fleka

Imate upornu fleku koja jednostavno neće da se skine? Probajte ovaj trik sa sapunom. Fleku dobro istrljajte sapunom, pa ostavite da se sve osuši prije nego što ponovo operete.

Osvježivač obuće

Ako imate problema s neugodnim mirisima u obući, što se jako često javlja ljeti kada se noge više znoje, onda vjerojatno koristite one skupe sprejeve za osvježavanje obuće. Dobra vijest je da umjesto toga možete slobodno da upotrijebite najobičniji sapun. U svaku cipelu stavite po jedan sapun, pustite da odstoji preko noći i ujutro će mirisati kao nove.

Jastuče za igle

Ovo je posebno dobar trik za one žene koje vole da šiju, ali imaju naviku da gube igle. Naime, od običnog jeftinog sapuna možete napraviti jako lijepo jastuče za igle. Suv sapun umotajte u parče tkanine, vežite ljepljivom trakom i eto ga jastuče. Kada ih ne koristite, igle držite zabodene u sapun.

Lubrikant za rajsfešlus

Sledeći put kada vam se rajsffešlus zaglavi, samo se sjetite da postoji jednostavno rješenje i ono se nalazi na vašem umivaoniku. Samo natrljajte malo sapuna sa zadnje strane zubaca i vidjet ćete da ćete zakopčati pantalone za tren oka.

Čistač noktiju

Prije nego što se uputite u kopanje po bašti, pređite noktima preko suvog sapuna. Dopustite mu da se nagomila ispod nokta, jer onda tu neće moći da uđe prljavština. A sapun se mnogo lakše pere od zemlje.

 

blic.rs

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Paradajz

RECEPT
DANA

Slatka pileća marinada

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.