Tamne usne zbog pušenja? Pokušajte ovo...

Pušenje je štetno ne samo za vaše zdravlje, već i za vašu ljepotu. Ako ste primijetili da su vam usne potamnile i brinete, znajte da niste sami. Ova pojava može biti posljedica hroničnog pušenja.

Tamne usne zbog pušenja? Pokušajte ovo...

Nikotin u cigaretama smanjuje apsorpciju željeza i tako uzrokuje gubitak prirodne boje usana.

Prvi korak koji treba da napravite da biste dobili nazad svoje privlačne usne je da prestanete da pušite. Osim toga, postoji puno djelotvornih domaćih ljekova koji mogu posvijetliti tamnu boju vaših usana. Evo nekih od njih...

1. Sok od limete i glicerina

To je jedan od najdjelotvornijih domaćih ljekova za tamne usne. Nanesite mješavinu jednake količine soka limete i glicerina jednom dnevno u nekoliko sedmica. Ova mješavina će izblijediti kožu i zadržati mekoću vaših usana.

2. Med

Pomiješajte sitno samljevene bademe, suve zobene pahuljice, limunov sok i med. Masirajte usne  nježno ovom smjesom pet minuta, a zatim isperite vodom. Ovo je odličan piling za tamne odumrle ćelije.

3. Bademovo mlijeko ili bademovo ulje

Nanesite bademovo mlijeko ili bademovo ulje nekoliko puta dnevno. To će održati usne hidratiziranim i smanjiti tamu boju uzrokovanu pušenjem. 

4. Nar

Nanesite sok od nara na usne svake noći prije odlaska u krevet. To može da vam pomogne da polako posvijetlite tamne usne.

5. Jogurt

Jogurt je izvrstan lijek za tamne usne, a koji je lako dostupan u vašoj kuhinji. Masirajte vaše usne s jogurtom i ostavite ga na usnama neko vrijeme. Isperite hladnom vodom. Ukoliko to budete radili redovno, vidjećete razliku u nekoliko dana.

6. Limunov sok

Limun je prirodni izbjeljivač, pa tako kontinuirana upotreba limuna može smanjiti tamnu boju usana. Možete utrljati krišku limuna na usta svaki dan i masirati usne 4-5 minuta. Isperite hladnom vodom, a zatim nanesite balzam za usne.


Adnana Kutlovac/ljepota.ba

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Ako vam jelo prigori prilikom kuvanja...

RECEPT
DANA

Kajgana iz rerne

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.