Ovo treba da znate ako razmišljate o ugradnji silikona u grudima

Većini žena izgled je veoma važan, a posebno skladnost i simetričnost tijela, koja je često narušena nekim nerazvijenim i nesimetričnim djelovima. Danas je korekcijom moguće sve ispraviti pa nerazvijeno učiniti bujnim, asimetrično dovesti do simetričnog, a nesavršeno učiniti savršenim.

Ovo treba da znate ako razmišljate o ugradnji silikona u grudima

Hirurgija je rješenje problema koji su za žene u prošlom vijeku bili nerješivi. Danas sve više žena pribjegava hiruškim estetskim intervencijama, posebno kada je riječ o dojkama. Ukoliko su dojke nerazvijene,  asimetrične ili su se opustile nakon perioda dojenja,  veliki broj žena poželi da se ovih problema riješi i odlazi kod estetskog hirurga.

Silikoni u grudima – zašto se žene za njih odlučuju

Kako bi se izborile sa gubitkom samopouzdanja nastalim uslijed nesrazmjere i nesklada u izgledu, žene se odlučuju za silikone u grudima. Specijalnim silikonskim grudnim umecima izvodi se uvećanje grudi. Pacijentkinja i estetski hirurg zajedno treba da odluče o veliičini silikonskog umetka i obliku, a rezultat treba da budu normalne grudi, neupadljivog oblika. Bitno je da su grudi meke na dodir i da silikoni u grudima ne mogu da se osjete spolja. Grudi zadržavaju zategnutost i imaju pokretljivost dobro razvijenih grudi. 

Silikonski umetak ne sprečava da grudi padnu, pa ako žena ima i taj problem, hirurg će onda sigurno predložiti da se uradi i podizanje grudi. Silikonski implatanti nemaju rok trajanja, međutim, uslijed gravitacije se nakon desetak godina dešava da grudi padnu, pa je tada neophodno da se zamijene silikoni u grudima kako bi se očuvao prvobitno postignuti efekat. Nije ovo jedina situacija u kojoj je neophodno zamijeniti implatante. Ukoliko se žena naglo ugoji ili smrša,promijeni izgled nakon trudnoće i dojenja, preporučuje se nova operacija.

Kako se pripremiti za uvećanje grudi?

Prije operacije uvećanja grudi potrebno je da ljekari provjere zdravstveno stanje pacijentkinje i obično se ta provjera radi u sklopu klinike gdje se radi i hirurška intervencija, a priprema obuhvata kompletnu krvnu sliku, biohemijsku analizu sa faktorima koagulacije, krvnu grupu i Rh faktor. Internista obavezno pred operaciju radi internističko-kardiološki pregled i EKG. Rendgenski snimak pluća i izvještaj nakon njega uradiće radiolog, a anesteziolog klinički pregled. Obavezno se rade ultrazvučni pregled grudi i mamografija. U pripremu operacije ugradnje silikona u grudi uključen je tim ljekara koji pripremaju pacijentkinju i prate njeno stanje tokom operacije, ali ako je potrebno i poslije operacije.

Pušačima se savetuje da nekoliko dana prije operacije ostave pušenje zato što ono štetno utiče na cirkulaciju, prokrvljenost i proces zarastanja rane, pa uslijed toga i oporavak duže traje. Da ne bi došlo do pojačanog krvarenja, prije operacije se isključuju aspirin i ljekovi na bazi ibuprofena, ali se uključuju antikoagulansi koji treba da spriječe stvaranje krvih ugrušaka. Hirurg će vam reći da 6-8 sati prije operacije treba da prestanete da unosite hranu i piće. Takođe, nekoliko sati prije operacije ne treba da mažete mlijeko za telo, sa noktiju treba da poskidate lak ili gel, kao i kompletnu šminku sa lica, ali i nakit, pa i pirsinge, ukoliko ih imate.

Na kliniku nosite lična dokumenta sa slikom, ljekove ukoliko imate hroničnu terapiju i pribor za ličnu higijenu. Ukoliko ste slušali savjete hirurga i pripremili se po njegovim uputstvima ostaje samo operacija kao korak do željenog izgleda.

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Mirisno usisavanje

RECEPT
DANA

Punjeni francuski hljeb

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.