Kako blefaroplastikom donjih kapaka upotpuniti efekat mladolikosti

Blefaroplastika donjih kapaka uključujući i korekciju gornjih kapaka predstavlja cjelokupnu izmjenu osjetljive kože područja oko očiju. Na navedeni potez svaki budući pacijent se opredjeljuje zavisno od godina života.

Generalno, blefaroplastici se najčešće se podvrgavaju oni kod kojih već u ranim četrdesetim opuštenost kože oko očiju dodatno daje efekat umornog lica i nezdravom izgledu kože. Dugotrajni podočnjaci oko očiju su prvi signal koji dovodi do dodatne potrebe zatezanja donjih kapaka.

Kako blefaroplastikom donjih kapaka upotpuniti efekat mladolikosti

Dobar primjer prakse mladolikog izgleda uz cjelokupan postupak blefaroplastike

Sadašnji način života prati trend rasta izvršenih korekcija lica u koje svakako spada blefaroplastika donjih kapaka. Ako pacijent ima već predispozicije za pojavu tamnih fleka odnosno podočnjaka ispod očiju, dodatna odluka o hirurškoj metodi zatezanja biće olakšana. Svakom pacijentu koji se odluči na navedeni korak se savjetuje dodatni ljekarski pregled. Kod većine ispitanika određeni su zdravstveni uzroci koji mogu dovesti do pojave tamnih fleka ispod očiju. Najčešći uzroci koji izazivaju tamne podočnjake mogu biti neke alergije odnosno netolerancija organizma na određenu hranu, zatim nedostatak gvožđa ili sveobuhvatno umor i stres u svakodnevnom životu. Zbog navedenog stanja u kome se može naći cjelokupan organizam, detaljnim ljekarskim pregledima pacijent će isključiti sve sumnje i time blefaroplastici ustupiti svoje povjerenje.

Primjena zatezanja donjih kapaka podjednaka u svim životnim dobima

Blefaroplastiku donjih kapaka mnogi svrstavaju u kozmetičku metodu kojom se poboljšava mladolikost kože oko očiju, pospješuje elastičnost i dodatni efekat zdravog izgleda kože. Na navedeni potez u današnjem vremenu podjednako se odlučuju i žene i muškaraci. Muškarci se sve više interesuju za metodu zatezanja lica i uopšteno donjih kapaka, jer se time pospješuje zdrav izgled, pri čemu su brojna istraživanja pokazala pozitivan efekat usporavanja starenja. Godinama lice gubi na elastičnosti dok se nedostatak esencijalnih vitamina u organizmu ispoljava kroz tamne krugove ispod očiju. Ishranom se vitamini mogu nadoknaditi, ali kod osoba koje imaju već genetsku predispoziciju za navedeni izgled donjih kapaka savjetuje se metoda blefaroplasike, odnosno zatezanje lica. 

Nakon utvrđenog stanja lica pristupa se primejni odnosno izvođenju intervencije. Sam postupak blefaroplastike donjih kapaka u suštini nije bolan. Potrebno je prije izvođenja postupka izdvojiti onaj dio kože koji će biti tretiran. Lokalnom anestecijom se mogu ukloniti svi potencijalni bolovi, pri čemu nakon prestanka djelovanja osjećaj trnjenja lagano opušta tretirani dio lica. Kao i poslije svake hirurške metode, savjetuje se dodatna kozmetička njega uz primenu prirodnih preparata za njegu lica.

Očni kapci našeg lica ogledalo i oličenje ljepote

Funkcija zaštite očiju ogleda se u stečenom odnosno urođenom refleksu oka i međusobnom dejstvu gornjih i donjih kapaka. Na svaki negativan spoljašnji efekat kojima su naše oči izložene one odreaguju refleksom zatvaranja kapaka. Time se sprečava prodor svih spoljašnih čestica prašine ili sitnih bubica u unutrašnje djelova oka. Ovo su dodatni razlozi zbog kojih mnogi estetski hirurzi blefaroplastiku svrstavaju među efektivne metode za dodatnu zaštitu donjih i gornjih kapaka lica. Svaki dio lica podjednako je važan, ali se oči ipak od svih izdvajaju. Stoga se zdrav izgled očiju kao i njegovih djelova svakako mora njegovati tokom cijelog života. One odaju naš umor, emocije, predstavljajući ogledalo zdravlja.

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Ovo ih ubija na mrtvo

RECEPT
DANA

Čorba od karfiola

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.