Blistava koža oko očiju - u čemu je tajna?

Činjenica je da žene već nakon tridesete godine dobijaju prve vidljive bore pa samim tim teže da ih se na razne načine što prije reše. Starenje kože je nešto što ne možemo izbjeći jer se radi o prirodnom procesu, ali ga raznim tehnikama i trikovima možemo barem malo odložiti.

Blistava koža oko očiju - u čemu je tajna?

Prije svega, veoma je važno da vodimo računa o svom izgledu, kako spoljašnjem tako i o unutrašnjem. Sa njegom kože treba krenuti još u tinejdžerskom periodu (sa pojavom prvih mitisera i bubuljica) kako bi se na pravi način "zaliječile" promjene koje nastaju pod dejstvom hormona (u tom uzrastu djevojčice i dječaci počinju naglo da rastu i da se razvijaju) što se manifestuje raznim promjenama na koži (najviše na licu).

Kasnije, na licu počinju da se pojavljuju i prve bore, naročito u predjelu oko očiju jer je na tom mjestu koža isuviše tanka i osjetljiva. Zbog toga je bitno već u samom startu reagovati i to pravilnom njegom koja podrazumijeva upotrebu određenih hidratantnih krema koje su posebno dizajnirane za ovaj predio lica, a zatim, ukoliko je neophodno, pripadnice lepšeg pola se mogu odlučiti i za neku vrstu kozmetičkog tretmana ili intervencije.

Sa blefaroplastikom dobićete izvanredne rezultate

Jedna od grana estetske hirurgije koja se danas više nego ikada uspješno izvodi kada je riječ o zatezanju kože lica iznad i ispod kapaka jeste blefaroplastika. Radi se o intervenciji koja ima za cilj podmlađivanje područja oko očiju tako da vam lice izgleda odmornije i svježije. Od blefaroplastike možete očekivati trajno uklanjanje kesica ispod kapaka, a samim tim i više samopouzdanja kada je vaš izgled u pitanju.

Sama priprema pred ovu vrstu hirurškog zahvata zavisi od ljekara koji će izvesti korekciju kapaka. U konsultaciji sa njim dobićete i sve neophodne informacije o operativnom toku kao i njezi kože nakon intervencije.

Krema za oko-očnu regiju  - osnova njege

Kako biste se uspješno izborili sa prvim linijama bora u predjelu očiju, veoma je važno da na vrijeme krenete sa njegom kako biste ublažili ili spriječili nastanak vidljivijih i dubljih bora. Tu, prije svega, mislimo na upotrebu krema koje su upravo namijenjene najosetljivijem dijelu kože na licu sa posebno osmišljenim sastojcima koji imaju za cilj da umire kožu i zategnu je tako da ona izgleda manje opušteno i svježije.

Na tržištu možete pronaći veliki izbor ovakvog tipa kremica, koje sadrže dosta prirodnih sastojaka poput ulja divlje ruže ili makadamije koji automatski djeluju na elastičnost kože. U zavisnosti od vašeg tipa kože možete odabrati onu koja će vašem licu najviše odgovarati.

I masaža može biti od koristi!

Pored estetskog tretmana i kozmetičkih proizvoda, veoma djelotvornom metodom se pokazala i sama masaža okoočnog područja koju možete samostalno da izvedete uveče prije spavanja. Ukoliko niste sigurni kako da je na pravilan način izvedete, možete se informisati putem interneta gdje možete pronaći razne klipove koji opisuju sam postupak masaže.

Spavajte redovno!

San spada u bitan faktor koji utiče na to kako se osjećamo, ali i na to kako izgledamo. Nedovoljno sna se direktno odražava na naše lice pa nam ono nerijetko tada izgleda naduto dok nam se ispod očiju nadziru tamni podočnjaci.

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Ako vam jelo prigori prilikom kuvanja...

RECEPT
DANA

Kajgana iz rerne

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.