Kućna anticelulit masaža

Zašto imamo celulit, pitanje je koje muči preko 70 posto žena koje ga imaju. Da li je razlog loša ishrana, malo fizičkih aktivnosti ili genetika?

Kućna anticelulit masaža

Iako svi navedeni faktori sigurno igraju određenu ulogu, žene prvenstveno imaju celulit zbog genetskih predispozicija, a povezane su sa sakupljanjem zaliha masnoća i sposobnošću rađanja. Naime, za vrijeme plodnih godina tijelo sakuplja zalihe masnoća kako bi imalo dovoljno hrane za potencijalnu trudnoću. Naravno, to je ostalo u našim genima još od davnina, kada hrana nije bila dostupna kao što je danas.

Danas je celulit, zbog sasvim drugačijih uslova života i načina ishrane, postao isključivo estetski problem, a jedino što ženama preostaje je da pokušaju da ga smanje na sve moguće raspoložive načine.

Ako sebi ne možete da priuštite anticelulit tretmane u nekom od dermatoloških ili kozmetičkih salona i spa centara, možete ih na vrlo jednostavan način obaviti kod kuće. Naravno, rezultat neće biti onakav kakav bi bio nakon stručnih masaža, ali uz malo upornosti možete smanjiti celulit i do 50 odsto.

Ono što ne treba da zanemarite jeste činjenica da će učinak biti mnogo bolji ukoliko se bavite nekom vrstom fizičke aktivnosti.

Kod kuće ne boli toliko

Žene koje su isprobale anticelulit masažu znaju koliko je neprijatna i bolna. Ipak, ono što bi svakako trebalo da znate jeste da su bolne masaže loše, odnosno da nije dobro da vas ova vrsta masaže boli, a posebno ako je vrši neko nestručno lice.
Ukoliko odlučite da se sami masirate masažer vam svakako može pomoći da se lakše i ravnomernije izmasirate a za manje dostupne delove tela možete zamoliti i nekoga od ukućana.

Najpraktičnije je da masažer koristite svaki dan za vrijeme tuširanja ili nakon tuširanja, kada je koža mekša, a tkivo zagrijano. Kako bi postigli željeni efekat, masirajte se svaki dan najmanje mjesec dana i to najmanje 10 minuta.

Anticelulit kreme

Nakon masaže na svaki kritični deo tela dobro umasirajte anticelulit kremu, koja će pomoći da vaša koža izgleda zategnuto i glatko.


B92

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Ovo ih ubija na mrtvo

RECEPT
DANA

Kroketi sa šunkom

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.