3 najefikasnija anticelulit tretmana

Celulit nastaje uslijed genetskih faktora, nepravilne ishrane, stresa, pušenja, konzumiranja alkohola, nedostatka fizičkih aktivnosti, tijesne odjeće. U prvoj fazi nastanka celulit se gotovo i ne primjećuje. Tek se prilikom stezanja kože prstima počinju nazirati male kvržice i udubljenja. Kasnije, uslijed nagomilavanja masnih ćelija, dolazi do formiranja vidljivih ispupčenja i do opuštanja kože. Što se više celulita nagomilava, koža postaje sve tanja, dolazi do gubitka elastičnosti, i sve više poprima izgled ’’pomorandžine kore’’. Kvržice u potkožnom tkivu vremenom čak mogu postati i bolne. Postoji nekoliko tretmana kojima se ovaj problem može riješiti.

3 najefikasnija anticelulit tretmana

Uklanjanje celulita putem masaže

Anticelulit masaža je jedan od najefikasnijih tretmana uklanjanja celulita. Hvatovima i međuhvatovima u pravcu ka srcu podstiče se krvna i limfna cirkulacija i pospješuje izbacivanje nagomilanih toksina iz potkožnog dijela koji su doveli do stvaranja celulita. Kako bi se celulit potpuno otklonio sa svih kritičnih mjesta potrebno je dva ili tri ciklusa od po deset tretmana anticelulit masaže. Jedan tretman traje oko pola sata. Nakon otklanjanja celulita anticelulit masažom vaše tijelo će dobitio potpuno drugačiji oblik.

Kavitacija topi celulit

Kavitacija je prvenstveno namijenjena topljenju masnih naslaga, ali daje odlične rezultate i kada je uklanjanje celulita u pitanju. Kombinacija ultrazvučne kavitacije i anticelulit masaže višestruko će umanjiti vrijeme i broj tretmana potrebnih za uklanjanje celulita. Kavitacija putem ultrazvučnih talasa dovodi do cijepanja membrana masnih ćelija i izlivanja njihovog sadržaja u međućelijski prostor, koji potom dospijeva do jetre koja ga razgrađuje kao i ostale masnoće koje su unijete putem ishrane. Najčešće se tretira zona stomaka, butina, zadnja strana potkoljenica i nadlaktice. Kavitacija već posle nekoliko tretmana daje vidljive promjene u obimu i izgledu kože na tretiranim mestima. To je idealan način da se riješite i masnih naslaga i celulita.

Elektrostimulacijom do savršenog tijela

Elektro stimulacija nalazi sve veću primjenu u mršavljenju, otklanjanju celulita i reoblikovanju tijela. Ova metoda koristi električne impulse koji izazivaju kontrahovanje mišića dok je osoba u ležećem položaju. Na taj način osoba pasivno vježba i mršavi. Značajne su promjene obima i cjelokupnog izgleda tijela koje se postižu elektrostimulacijom. Koža se zateže i celulit nestaje. Odaberite neki od ovih tretmana i riješite se celulita. Za dodatne informacije pogledajte sajt http://www.kako-smrsati.rs/srpski/

 

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Najlon čarape

RECEPT
DANA

Engleske prženice

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.