Domaće, jeftine maske za problematičnu kožu

Domaće, jeftine maske za problematičnu kožu

Iako svaki dan gledamo reklame sa skupim hemijskim proizvodima za lice, ipak, najbolja I najzdravija njega lica je prirodnim putem.

Svi sastojci koji sun am potrebni za ove maske su nam lako dostupni, ekonomični I većinu već imamo u kuhinji.

Probajte neku od sledećih maski I vidjećete odlične rezultate za kratko vrijeme:

1. Maska za zatenuto i čvrsto lice

Kafa i med – Pomiješajte jednu kašiku kafe sa jednom kašikom meda. Smjesu nanesite na lice I ostavite da odstoji 20 minuta, a onda lice isperite  hladnom vodom. Postupak ponavljajte tri puta sedmično.

2. Maska za uklanjanje mrtvih ćelija kože

Med i limun – Jedna kašika meda pomiješana sa malo limuna učiniće čudo na vašem licu. Ovu smjesu nanesite I ostavite da djeluje 20 minuta, a onda lagano isperite mlakom vodom. Postupak ponavljajte jednom sedmično.

3. Maska koja će koži vratiti sjaj

Jogurt i limun – Ovaj spoj prirodnih sastojaka vratiće sjaj vašem licu. Izmiješajte po jednu kašiku jogurta I limuna, nanesite na lice I ostavite da djeluje 5 minuta. Isperite hladnom vodom, a postupak ponavljajte dva puta sedmično.

4. Maska za kožu bez akni

Med i cimet – Cimet je poznat po svom antibakterijskom dejstvu. Pomiješan sa malo meda, pomoći će vam da se brzo oslobodite akni. Smjesu nanesite na lice I ostavite da djeluje oko 30 minuta, a onda isperite hladnom vodom.

5. Maska protiv bora

Jaje i aloe vera – Ulje aloe vere, kao jedno od najblagotvornijih za našu kožu, pomoći će vam da spriječite sitne I nove bore, za kratko vrijeme. Pomiješajte tri kašike ulja aloe vere sa jednim jajetom. Ostavite masku da djeluje 30 minuta, a zaim isperite. Postupak ponavljajte dva puta sedmično.

 

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Najlon čarape

RECEPT
DANA

Engleske prženice

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.