Pretjerano vam se znoji lice? Spriječite pomoću ovih metoda

Znojenje lica može da bude veliki estetski problem koji može da smeta u društvenom životu.

Pretjerano vam se znoji lice? Spriječite pomoću ovih metoda

Dolaskom toplijih dana, kod mnogih žena počinju se javljati određene tegobe u vezi s pretjeranim znojenjem, a jedna od njih je znojenje lica. I dok za vrijeme velikih vrućina niko ne može da izbjegne znojenje, pa tako i na tom području, neke osobe imaju problema s prejakim znojenjem područja lica, što najprije predstavlja estetski problem.

Iako je znojenje prirodni način rashlađivanja organizma prilikom fizičkih napora i visokih temperatura, pretjerano znojenje može da bude indikator određenih poremećaja u organizmu.

S druge strane, neke se osobe jednostavno znoje više, a druge manje, što može biti uslovljeno genetikom, tjelesnom težinom ili  povećanom količinom znojnih žlijezda na nekom području.

Na sreću postoje određeni načini na koje možete ublažiti, ako ne već do kraja spriječiti neugodno znojenje lica.

Ekstrakt lješnika

Možete ga kupiti u trgovinama sa zdravom hranom i kozmetikom, a radi se o derivatu koji se radi iz kore, grančica i listova lješnika. Ekstrakt lješnika ima svojstvo stezanja pora, pa prema tome djeluje kao prirodni antiperspirant za lice.

Ono što je potrebno naglasiti je da nježno isušuje kožu, te pomaže u suzbijanju kožnih upala i neželjenog crvenila. Vrlo je dobar za masnu kožu, jer sužuje pore, ali ako imate problema s bubuljicama, budite oprezni jer u nekim situacijama može uzrokovati još veće probleme. Započnite s upotrebom što prije (po mogućnosti prije najvećih vrućina), jer pravi efekat će tek biti vidljiv nakon nekog vremena.

Aloe vera

Nabavite tonik s visokim udjelom aloe vere ili ako kod kuće imate biljku aloe veru, iscijedite sok, te s njime jednom dnevno premažite lice. Kada nanesete aloe veru na lice, ona daje ugodan efekt hlađenja, koji je savršen za tople proljetne i ljetne dane.

No, njen efekt nažalost nije dugotrajan, što znači da ona može pomoći u nekim kraćim periodima. S druge strane, aloe vera je brzo i jednostavno rješenje za žene koje trebaju trenutno sprečavanje znojenja lica.

Maxim antiperspirant vlažne maramice

Mogu se naručiti preko interneta, a koliko se čini upravo te maramice mogu pomoći prilikom pretjeranog znojenja lica. One su posebno proizvedene upravo za tu namjenu, te se prema preporukama moguće je iščitati da su vrlo dobre i praktične, posebno prilikom izbivanja od kuće, na radnom mjestu itd. Proizvodi ih jedna kompanija u Velikoj Britaniji, te je dovoljno samo da u svoju pretragu stavite Maxim Sensitive Wipes.

Naša je preporuka da koristite jedno od navedena tri načina sprječavanja pretjeranog znojenja lica, kako ne bi došlo do začepljenja pora lica i pretjeranog isušivanja što može izazvati brojne upalne procese na koži koji su mnogo gori od kapljica znoja.

 

zena.hr

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Ako patite od mučnine u vožnji...

RECEPT
DANA

Ratatu s kobasicama

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.