5 ubjeđenja žena koje ne uspijevaju da pronađu pravu ljubav

Mnogi mladi parovi “uskoče” u vezu nepripremljeni za ono što ih čeka pa se nerijetko veza, ali i brak, završe neslavno. Ostaje pitanje da li su uradili sve što su mogli? Da li bi njihova ljubav opstala da su uspjeli prepoznati problem i pokušali da ga riješe?

5 ubjeđenja žena koje ne uspijevaju da pronađu pravu ljubav

Možda ste se i vi, ili neko vama blizak, nekada našli u situaciji kada ste “udarili u zid" i niste znali kuda dalje, a problem možda nije ni postojao ili bar nije bio onoliki koliki se vama činio. Sljedećih par savjeta bi trebalo da vam pomognu da prepoznate probleme i pronađete način kako da ih što bezbolnije riješite. 

Veza zahtijeva naporan rad

Nije istina! Naravno da svaka veza zahtijeva da oba partnera rade na njoj, ali to ne bi trebalo da predstavlja bilo kakav teret. Normalno je da pričate o problemima i da podržavate svog partnera kao i on vas. Ali ne smijete dozvoliti da više pričate o svojoj vezi nego da budete u njoj. Ako naiđete na problem, ne uzimajte ga zdravo za gotovo. “Kopajte” duboko da vidite šta je, ustvari, njegov uzrok. Ako i dalje zajedničkim snagama niste u stanju da ga riješite, onda možda i niste stvoreni jedno za drugo.

Seksualna privlačnost vremenom nestaje

Seksualna privlačnost nakon par godina sigurno nije kao na početku veze, ali u svakom slučaju, ona mora da postoji. I ne smije da nestane. Da bi veza funkcionisala, partneri moraju da budu intimni. A da bi partneri bili intimni, moraju da imaju odnose. Ako toga nema, ne nadajte se nekoj svijetloj budućnosti. Ako ste zapali u kolotečinu – potrudite se. Kupite novo seksi rublje, iznenadite ga na radnom mjestu ili nešto sasvim treće. U suštini, nije ni bitno ko će prvi “povući” potez, bitno je da rasplamsate strast koja će vam sigurno spasiti vezu.

OK je imati “odvojene” živote, ali…

Logično je da ste vaš partner i vi dvije osobe. Mala je vjerovatnoća da ćete raditi u istoj firmi. Vjerovatno svako ima svoje prijatelje i izlazite na različita mjesta. I sve je to u redu. I vama i vašem partneru je neophodna određena “doza” slobode da bi normalno funkcionisali u vezi. Ali budite oprezni. Ovakav stil života vas može potpuno udaljiti i rezultirati raskidom. Potrudite se da što više vremena provodite zajedno. Idite u šetnju, posjetite porodicu ili izađite sa zajedničkim prijateljima. U suštini, ako želite da ostanete zajedno, morate da izgradite i njegujete zajednički život daleko od vaših “individualnih” života.

Kompromis mora da postoji

Naravno da kompromis mora da postoji. U svakoj vezi parovi se nađu u situaciji da malo popuste ili naprave ustupke. I to je u redu, ako se radi o nekim “normalnim” stvarima. Ali ukoliko on od vas zahtjeva da mijenjate svoje životne principe zbog njega, tu kompromis ne postoji. Primjera radi: vi želite dijete, a on ne. Takvo razilaženje u mišljenju sigurno ne može spasiti nijedan kompromis. Budite svjesni da ćete u takvoj vezi izgubiti sebe i sve ono što vi, ustvari, jeste. U tom slučaju radije “izgubite” njega. Vremenom ćete već naći nekoga ko će znati da cijeni i poštuje vas i vaše želje.

“Samo može biti gore”

Ovo je jedna od najvećih zabluda današnjice. Ljudi su generalno izgubili nadu u “bolje sutra” pa samim tim i u ljubav. Možda vam trenutna situacija u vezi i nije toliko sjajna, ali sigurno će biti bolje. Biće bolje ako se potrudite oboje i ako svakoj prepreci pristupite sa pozitivnim stavom i optimizmom. Pronađite inspiraciju u vašim bližnjima, prijateljima ili porodici. Ako je ljubav dovoljno jaka, ona će prevazići svaku krizu i u tom slučaju vama može biti samo bolje.

 

minimagazin.info

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Ako se maskara osušila ili zgrudvala...

RECEPT
DANA

Jadro oblande

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.