Napravite savršen pomfrit iz rerne

Prženje pomfrita svakako ne spada u zdrav način pripreme hrane. Predstavljamo vam kako možete da napravite savršen pomfrit koji možete da jedete, ali samo s vremena na vrijeme. 

Napravite savršen pomfrit iz rerne

Priprema je nešto drugačija, pa ovaj specijalitet čini zdravijim. Glavni dodatak koji pomfrit čini savršenim je kukuruzni skrob.

Da biste postigli maksimum birajte krompire sa tamno braon korom i nekoliko klica. Nasjeckajte ga na komadiće debele otprilike centimetar, jer ako su pretanki izgorjeće spolja, a iznutra još neće biti gotovi. Potom pomfrit prosušite, pospite sa malo kukuruznog skroba, kako bi on pokupio ostatak vlage, pa će zbog toga pomfrit biti hrskaviji. Potom ravnomjerno poprskajte sa malo maslinovog ulja, a onda ih i ravnomjerno poređajte na pleh.

Pecite na 230 stepeni i to oko 20 do 25 minuta, a na pola procesa ih okrenite na drugu stranu.

 

novi.ba

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Najlon čarape

RECEPT
DANA

Govedji gulaš

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.