Vesela novogodišnja družina

Piše : Branka Vukčević
Sigurna sam da ćemo svi napraviti neku lijepu torticu kako bi dodatno uljepšali novogodišnje veselje. Evo uputstva kako da napravite družinu koja bi mogla da zauzme počasno mjesto na njoj. Bez obzira hoćete li je ukrasiti šlagom, čokoladom ili fondanom, figurice Snješka i Djeda Mraza će oživjeti novogodišnju bajku.
Vesela novogodišnja družina

Za obije figurice ćemo koristiti fondan masu. Krenućemo od Snješka. Za njega nam je potrebno:
- bijeli fondan za dvije kugle i tačke na šerpi,
- crveni fondan za šerpu i dršku,
- malo narandžastog fondana za šargarepu i metlu,
- malo crnog fondana za oči, usta i dugmad.

Postupak izrade ove vesele družine izgleda ovako: postavite veću kuglu i u nju zabodite čackalicu, a zatim na nju dodajte manju kuglu. Od crvenog fondana oblikujte valjak, malo uži od Snješkove glave, da bi napravili šerpu i jednu malu glistu za ručku za šerpu.

Četkicom namažite malo vode po vrhu Snješkove glave i postavite crvenu
šerpu, a zatim sa strane, takođe sa malo vode, zalijepite i dršku.

Sada pravimo nos: napravite od narandžastog fondana malu šargarepu, zabodite sa prednje strane Snješkove glave čačkalicu, namažite je sa malo vode i na nju
nabodite zadnju stranu šargarepe. Od bijelog fondana napravite tačkice za šerpu, a od crnog tačkice za oči, dugmiće i usta...

Vrh metle pripremite od narandžastog fondana. Šare po metli možete napraviti pomoću noža. Zabodite čačkalicu u Snješka sa strane kako bi dobili dršku za metlu...i Snješko je gotov...

Prelazimo na Djeda Mraza. On nam je malo teži. Za njega nam je potrebno:
- crveni fondan za odjelo i kapu,
- bijeli fondan za bradu, kosu i trake,
- crni fondan za cipele, dugmad i kaiš,
- rozikasti fondan za lice.

Postupak izgleda ovako: od crvenog fondana napravite valjak i presavijte ga na pola kako bi dobili noge Djeda Mraza. Na sredini zabodite čačkalicu koja će biti držač za tijelo.
Oblikujte trup od crvenog fondana. Blago prstima izvucite dno da bi dobili dno kaputića, a zatim ga zasjecite na sredini i postavite na čačkalicu. Napravite dva valjčića za ruke i nalijepite ih na trup. Zatim napravite 4 bijele kuglice, malo ih spljoštite i nalijepite na nogavice i rukave.

Od crnog fondana napravite cipelice i kaiš i takođe ih nalijepite na njihovo mjesto.
Zatim slijede ruke i glava. Od rozikastog fondana napravite veliku kuglu za glavu, malu za nosić i dvije za rukice.  Stavite glavu, nalijepite nosić, udubite bijeli dio na rukavima i umetnite ručice.

Od crnog fondana napravite kuglice za oči. Od bijelog fondana izoblikujte Djeda Mrazovu bradu, šare napravite nožem, nalijepite je na lice, napravite osmijeh, dodajte jezik i brkove.

Od crvenog fondana napravite kapu za Djeda Mraza, nalijepite je na njegovu glavu i dodajte joj na kraj bijelu lopticu i bijelu trakicu.

Drugari su sada spremni za prazničnu tortu.
To je sve. Želim vam puno, puno, puno, slatkih želja u Novoj godini!

Ukoliko ste propustili prethodni tekst iz naše Slatke radionice, možete ga pogledati ovdje

Uputstvo za izradu fondan mase možete pronaći na internetu. Dovoljno je da u pretraživaču ukucate „fondan masa”.
Branka Vukčević
Branka Vukčević
Moja slatka radionica

Ostale Brankine tekstove možete vidjeti ovdje http://www.zenasamja.me/specijali/slatka-radionica

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Lomljivo!

RECEPT
DANA

Čips iz mikrotalasne

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.