Šta to nakon trudnoće na ženskom tijelu više nikad nije isto?

Šta to nakon trudnoće na ženskom tijelu više nikad nije isto?

Trudnoća se ne naziva uzalud drugim stanjem. Žena u vrijeme trudnoće, ali i nakon porodjaja doživljava brojne fizičke promjene. Većina žena nakon porodjaja želi da vrati staru tjelesnu težinu, ali postoji jedan dio tijela koji se nikada neće vratiti u prvobitno stanje.

Riječ je o stopalima koja tokom trudnoće mogu da se povećaju za cijeli broj. Kako pokazuje istraživanje, to je trajna promjena. Istraživači su testirali promjene na stopalu kod niza trudnica, i to za vrijeme njihove trudnoće, nakon porodjaja, pa i godinu dana nakon porodjaja.

Ljekari vjeruju da se tokom trudnoće luk stopala izravnava, vjerovatno zbog dodatne težine i povećane količine vazduha u zglobovima povezane s trudnoćom. U novom istraživanju, čiji su rezultati objavljeni u časopisu American Journal of Physical Medicine & Rehabilitation, stručnjaci zaključuju da je rast stopala vjerovatno trajna promjena.

Zanimljivo je da se najveće promjene na ženskom tijelu dogadjaju u prvoj trudnoći, dok kod druge, treće i svih daljnjih trudnoća nema toliko velikih promjena poput rasta stopala.

T-portal

Slični članci

Tagovi :

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Pileće bijelo meso biće sočno i meko...

RECEPT
DANA

Brze šnicle od krompira

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.