Treća samostalna izložba Tamare Radusinović krajem februara u Beogradu

Nakon uspješne realizacije svoje druge samostalne izložbe crteža, koja je bila otvorena za posjetioce u periodu od 19. do 29. oktobra u KIC-u Budo Tomović u Podgorici, crnogorska umjetnica Tamara Radusinović predstaviće svoje radove i beogradskoj publici. 

Treća samostalna izložba Tamare Radusinović krajem februara u Beogradu

Tamara Radusinović je rođena 18. avgusta 1976. godine u Podgorici. Završila je FIM (EU), a dobitnica je nagrade Luča-nagrade koja se dodjeljuje se najboljim učenicima u osnovnoj školi i gimnaziji. Kreativnim radom se bavi još od ranih školskih dana, kada je učestvovala u mnogim školskim kulturnim i umjetničkim aktivnostima, a njeni crteži su izlagani na školskim izložbama. Crtanje, dizajn i arhitektura su njene velike ljubavi.

 

Par njenih radova je već publikovano u okviru više portala (I am in 2005., portala mrezakreativnihljudi.com 2006 .i dr.), ali ni drugačije kreativne aktivnosti joj nisu strane, pa je dobitnica nagrade Zlatare Andrejević 2005. godine za najbolje ime i slogan Ugrabite večnost makar za tren za kolekciju Eternety, od 2000 predloga koliko je pristiglo na konkurs iz cijele tadašnje Srbije i Crne Gore, a učesnica je i više foto izložbi, konkursa (Primjeri dobrih i loših izgradjenih prostora u Crnoj Gori-jun/jul 2006. Perjanički dom-CSUCG Podgorica, International Humorous Photo Exhibition-april 2009. Aiud, Rumunija, Designed izložba radova New-oktobar 2009. Beograd, I WITH Picture 2050-Living well within limits of our planet 2015., Ljepota je u oku posmatrača DN Dan 2015., Prirodne ljepote Crne Gore 2016., Refoto 2016. i dr.).

Prvu samostalnu izložbu crteža, pod nazivom Thamar, imala je 29. juna 2016. godine u galeriji Modigliani u Podgorici. Njeni crteži su predstavljeni i na PodgoricaArtFestivalu(PAF) održanom u Podgorici od 20. do 23. septembra 2018., a ubrzo nakon toga, u periodu od 19. do 29.oktobra 2018, održala je i svoju drugu samostalnu izložbu pod nazivom Krug u KIC-u BudoTomović u Podgorici.

Umjetnica o svojim crtežima kaže da predstavljaju krug života, kosmos, neprestano kretanje, sveukupnost, vječnost, beskraj, ispunjenost, savršenstvo, dah božanstva, sve oko nas… baš kako je i sjajni i neponovljivi muzičar i poeta Milan Mladenović rekao o istoimenoj pjesmi grupe EKV: ,,Pesma Krug govori o životnom putu koji svako mora da prođe da bi zaokružio svoj životni krug, da bi ispunio svoju misiju na ovom svetu. Svaki život  je za sebe, originalan i neponovljiv i u tome je poenta ove pesme".

Tamarini radovi, koji su do sada naišli na izuzetno pozitivne kritike i veliku pažnju publike i medija biće izloženi od 12. do 23. februara 2019. u galeriji Singidunum. Naziv izložbe je "Još jedan krug".

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Džigerica ce biti mekša i ukusnija...

RECEPT
DANA

Teletina u sosu s kajmakom

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.