Šta ako se meni... Šta ako ne?

Piše : Dora Nikolić, Dulcinea
Šta ako se meni... Šta ako ne?
Ne ide život uvijek onako kako ste zamislili, ali vjerujte da se okreće jer smo još tu. Da mijenjamo i da se mijenjamo. Ne trči se uvijek za propuštenim autobusom. Štaviše, ne trči se nikada. Nije ta vožnja bila vaša, možda vas na sjedištu narednog čeka srodna duša. Ili prosto postoji razlog zašto tog dana morate zakasniti na razgovor za posao. Možda biste radili ono što vas čini nesretnima, eto, baš onoliko da bi jutrima teško ustajali, sa sivilom na licu. A jutra su tu da vas podsjećaju kako je svaki dan lijep. I kak o svakoga dana imate priliku učiniti nešto novo. Ljepše. Biti bolji čovjek. Koji trazi dušu, a ne greške u ljudima. Ionako smo smi mi pokvareni i oštećeni na neki način. 

Ljuti ste zbog nepravde koja vam je nanijeta? I? Jeste razmislili koliko puta ste isto učinili drugome? Izdahnite gnijev, možda tada udahnete zahvalnost. Posmatrate ljude, vidite u njima sreću koju sami priželjkujete. Pa samo malo, 'ajde zastanite, šta mislite koliko njih za vas govori isto. Prije nego pomislite koliko vam je loše, razmislite koliko je vama ustvari dobro.
Ostavljeni ste. I ja sam. Plakali ste. I ja sam. Voljeli ste. Vjerujte, i ja sam. Nije to bila sigurna luka za moja ludila. Nije ni za vaša. Prosto.
Koliko ćete još puta kroz zivot biti razočarani. Povrijeđeni. Ostavljeni. Koliko ću ja. Ali, na kraju začaranog kruga, pomolite se da taj neko drugom bude bolji.
I otiđite. Sa svakim zatvorenim vratima nova se otvaraju. Dok je vijeka i ljudi.

Dora Nikolić, Dulcinea
Dora Nikolić, Dulcinea

Ostale tekstove možete vidjeti ovdje http://www.zenasamja.me/specijali/dora-nikolic-dulcinea

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Mirisno usisavanje

RECEPT
DANA

Punjeni francuski hljeb

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.