Četiri zanimljive dodatne usluge štamparija o kojima se malo zna

Ako ste jedni od onih koji u štamparije ulaze samo da fotokopiraju nekoliko stranica, onda vjerovatno ne znate kojim se sve uslugama one bave. Fotokopiranje i koričenje su najsitniji dio posla kojim se one bave.

Četiri zanimljive dodatne usluge štamparija o kojima se malo zna

U velikoj borbi na tržištu za svoje mjesto kroz upotrebu najsavremenije opreme i visokokvalitetnih materijala, ali i angažovanjem profesionalnog tima grafičara i ostalih radnika trude se da najbolje odgovore na potrebe ljudi i preduzeća. Veoma su važan dio marketinga svakog preduzeća, a vidjećete i zašto u nastavku teksta gdje su izdvojene četiri zanimljive usluge koje nude.

UV štampa

Radi se o digitalnoj UV LED štampi koja funkcioniše tako što se nanesena boja na materijal (od drveta do metala, plastike i stakla, aluminijuma, prirodne kože, itd.) suši odmah uz pomoć UV svetala. Ova digitalizovana metoda radi se najčešće na hemijskim olovkama, upaljačima, USB memorijama, rokovnicima, sportskim flašicama, kutijama, setovima alata ili maskama za telefon. Popularna je jer su njene mogućnosti veoma velike, a brzina i jednostavnost glavne karakteristike.

Štampa na tekstilu

U posljednje vrijeme veoma tražena usluga jeste upravo štampa na tekstilu, ali je ona ujedno i najstarija. Iako se vremenom mijenjao način štampe na tekstilu, njena popularnost je samo rasla. Sa povećanjem potražnje, ali i razvojem tehnologije, štampa na tekstilu obuhvata širok asortiman otisaka na velikoj lepezi tkanina – pamučnim, lanenim, svilenim ali i nekim od sintetičkih. Postoji nekoliko metoda i način utiskivanja željenog obilježja, teksta ili motiva – sito, sublimaciona, digitalni vez, i direktna digitalna. Od najstarije batik tehnike dolazimo do sito štampe na tekstilu koja je zamijenila vljake sa gravurama, sve do sublimacije i končno digitalnog veza.  A najčešći tekstilni komadi na kojima se radi štampa na tekstilu su majice, torbe i cegeri, jakne  i duksevi, ali i radna odjela. Reklamne majice su najčešći tekstilni komad za ovo – bilo da sastavljate fudbalski tim, ili ste maturant, ili želite da pružite podršku nekome noseći ih.

Brendiranje lokala i vozila

Veće firme iz ove djelatnosti imaju i svoj kreativni tim grafičkih dizajnera i stručnjaka koji se bave brendiranjem. Oni su tu da vašu ideju sprovedu u djelo dajući joj smisao i oblik. Ovo može biti pravi marketiniški pogodak za vašu firmu. Uz dobar logo i njegovu uklopivost u ambijent i posao kojim se bavite možete povećati zainteresovanost za vašu firmu. Preduzetnici najčešće rade brendiranje vozila poput automobila, kombija, autobusa i kamiona. Ali dešava se i da se radi brendiranje unutrašnjosti i spoljašnjosti lokala gdje su smještene vaše prostorije i kancelarije za poslovanje.

Gradilišne table i znakovi

Sigurno ste se pitali ko izrađuje velike, najčešće narandžaste table, pored velikih gradilišta. Uprvo ste dobili odgovor ko radi ovaj veliki i odgovoran posao koji mora da ispunajva određenje propise i norme. One mogu biti sa ili bez konstrukcije. Mogu se raditi na različitim materijalima – od konstrukcije i lima, leksana i foreksa.

Posao koji se na njih odnosi podrazumijeva grafičku pripremu sa svim potrebnim podacima, zatim izrada kompletne konstrukicije i nosača, ali i prevoz do mjesta na kojem treba da bude postavljena.

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Pileće bijelo meso biće sočno i meko...

RECEPT
DANA

Brze šnicle od krompira

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.