Ljuti pozitivac

Piše: Dragana Pribilović

Jedna moja drugarica je čitavog života bila ljuti pozitivac... Ako riječ ljuti uopšte može da se iskotisti kao opis za jednog pozitivca... Sivo joj je bilo bijelo, a čaša uvijek napola puna. Od rođenja je imala hendikep, rođena je sa razlikom od 5 cm u dužini nogu.

Ljuti pozitivac

Uvijek je govorila kako joj je ta jedna duža noga, noga za poziranje i nikada nije imala kompleks od toga. Ali nikada nije ni predstavljala to kao manjak centimetara, nego kao višak... “Imam jednu dužu nogu od druge”, govorila bi, sa izrazom lica koji ne bi odavao utisak da je to hendikep, te je ljudi nijesu ni tretiralali kao osobu sa henidkepom. Jednom joj je fizioterapeut sa kojim je sarađivala ponudio da demonstira neke vježbe ljudima koji imaju isti problem. Tada joj je prišla cura njenih godina i rekla : “Uh... Kako je teško nositi se sa tim da ti je jedna noga kraća.”
“Vjerujem... Ja imam sreće pa mi je jedna duža”, odgovorila je, na zaprepašćenje svih. Na trenutak su svi utihnuli, u prvom dahu ne shvativši njen pozitivizam i smisao za humor, i u trenu pomislivši kako svi oni imaju jednu nogu kraću, a samo ona dužu i kako su to zapravo različite dijagnoze. Po prirodi veoma visoku i štrkljastu često su je pitali je li niža ili viša od momka : #Jedan korak viša, jedan korak niža”, rekla bi.
Ljubav za sve ljude kojima je sivo bijelo, čaša do pola puna, pogled na svijet ružičast, a jedna noga duža od druge. Živjeli! ❤ #davamrecem

 

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Čarolija bijelog krejona

RECEPT
DANA

Pica pogača

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.