Kako da izaberete idealan poklon za koleginicu

Izabrati pravi poklon za nekoga do kog vam je stalo nije uvijek lak zadatak. Poseban izazov može biti biranje poklona za koleginicu ili kolegu.

Kako da izaberete idealan poklon za koleginicu

Kada s nekim djelite kancelariju osam sati svakoga dana, ta osoba će neizbježno postati važan dio vašeg života. Lijepo je kada zajednički rad rezultira uspešnom poslovnom saradnjom, a još ljepše ako ostvarite prijateljski odnos. No kada su pokloni u pitanju, zaista može biti nezgodno izabrati nešto što odgovara i čime nećete prijeći granicu poslovne etike.

Napravili smo listu najboljih poklona za kolege i poslovne partnere kojima im možete pokazati da su cijenjeni, posebni i da su vam rad i saradnja sa njima dragocjeni.

Planer sa olovkom i posvjetom

Bilo da je vaša koleginica majstor organizacije pa joj uvijek treba jedan novi planer ili je poznata u kancelariji po tome što stalno kasni i nikad ništa “ne stiže” – planer je savršen poklon! Potražite rokovnik sa sekcijom za dnevno, nedjeljno, mjesečno, pa i godišnje planiranje.

Izaberite planer sa tvrdim koricama, u kožnom ili platnenom povezu, u jednoj boji (koja je slučajno omiljena boja koleginice) ili sa nekim smiješnim natpisom. Ukoliko želite da poklon zaista bude unikatan, dajte da se na naslovnoj strani odštampa neka inspirativna poruka.

Za neke značajnije prilike kao što je jubilej rada u firmi, odlazak u penziju ili slično, ovaj poklon možete dopuniti olovkom, torbom, novčanikom ili futrolom za vizit karte i važna dokumenta. Posebnu vrijednost donijeće odštampan moto ili logo kompanije u kojoj radite. Tako će vašoj koleginici ovo biti lijep podsetnik na zajedničke radne dane u kancelariji.

Bojanke za odrasle

Stalno razgovarate sa koleginicom kako vam je neophodno oslobađanje od stresa. Iako uživate u zajedničkom radu, svima bi prijao odmor, a gle iznenađenja – dane od odmora ste već potrošili. Jedan od simpatičnih poklona koji može poslužiti i kao dobra antistres tehnika čak i na radnom mjestu za vrijeme pauze jesu bojanke za odrasle.

Potražite u najbližoj knjižari ili na Internetu bojanku sa motivima koji bi se dopali vašoj koleginici. Ukoliko voli cvijeće, onda kupite neku sa motivima iz bašte. Za ljubitelje meditacije i mistike izaberite bojanku sa mandalama. Životinjski svijet, različiti ornamenti, romantični detalji ili jednostavno bojanka na kojoj piše: za opuštanje – nećete pogriješiti. Da kompletirate poklon, kupite i pakovanje kvalitetnih bojica.

Stoni organizer za kancelariju

Stoni organizer je još jedan poklon kojim možete pomoći koleginici u organizaciji na poslu. Istovremeno praktičan i lijep, ovaj organizer je sjajan ukras na radnom stolu, a ujedno će osloboditi vašu koleginicu problema sa izgubljenim olovkama, heftalicom ili nekim važnim dokumentom. Postoje različite varijante organizera, sa fiokama, pregradom za poruke, kalendarom. Izaberite onaj koji će se najbolje uklopiti u enterijer vaše kancelarije.

Šoljica za kafu sa zanimljivim natpisom

Poklon za koleginicu koja obožava kafu? Ništa lakše! Kafopije ćete uvijek obradovati lijepom šoljicom za kafu. Velike, keramičke, sa duhovitim natpisom ili citatom koji nadahnjuje i motiviše za rad čak i u ponedjeljak ujutro, kakvu kod izabrali, osmijeh i radost neće izostati. Ako želite da ostavite poseban utisak, uz šoljicu poklonite i pakovanje neke uvozne kafe i čokolade.

Vaučer za neko novo iskustvo

Avanturistkinjama ili onima koje baš naprotiv nikako da probaju nešto novo priredite specijalno iznenađenje. Umjesto poklona koji će obući, nositi ili slično, omogućite im neko novo iskustvo. Možete uplatiti čas streljaštva ili jahanja u lokalnom klubu, neki kurs o kome stalno govore a nikako da ga upišu, ulaznice za pozorišnu predstavu ili za radionicu na kojoj ćete zajedno učiti da pravite koktele. Ovo će definitivno biti doživljaj koji će upamtiti.

Knjiga kao klasičan i vrijedan poklon

Knjiga je sasvim izvjesno poklon s kojim ne možete pogriješiti. Naravno, ovdje morate biti pažljivi pri odabiru žanra. Ako niste sigurni kakvu vrstu literature vaša koleginica voli da čita, onda kupite neki klasični roman domaće ili svjetske književnosti. Sa druge strane, ako često razgovarate o knjigama i poznajete čitalački ukus svoje koleginice, onda će vam biti još lakše – izaberite najnoviji roman njenog omiljenog pisca.

Čak i ako vaša koleginica nije ljubiteljka beletristike, to ne znači da treba da odustanete od knjige kao poklona. Naprotiv, uvijek možete pronaći neki priručnik ili kvalitetnu knjigu iz vaše radne oblasti i tako pomoći koleginici u stručnom usavršavanju i razvoju njene karijere.

Cvijeće – u saksiji ili buket

Cvijeće možete odnijeti na dar kao dodatak glavnom poklonu, ali ne zaboravite da ono samo po sebi može biti poklon. Obratite pažnju na simboliku i bonton darivanja cvijeća, jer ono nije samo lijep poklon već i nosilac poruka. Koleginici kojoj želite poseban uspijeh poklonite božure, oni simbolizuju bogatstvo i čast. Kale su savršen dar za elegantne i ljubitelje luksuza. Narandžaste ruže prizivaju napredak, orhideje su znamenje prijateljstva, dok je bijela ruža lijep način da pokažete poštovanje.

Imajte na umu još i ovo: biljke u saksiji ili cvijeće u korpi po bontonu može pokloniti samo žena ženi, dok se muškarcima preporučuje da daruju bukete.

Nekoliko korisnih savjeta za kraj

Listu naših prijedloga poklona za poslovne saradnike dopunjujemo sa još nekoliko korisnih savjeta. Ako ste već sve od navedenog ranije poklonili ili vam je potrebno da još malo razmislite, evo par smjernica koje vam mogu pomoći.

Birajte poklon kojim ćete pokazati da podržavate neki njihov hobi ili interesovanje. Posavjetujte se sa njenim suprugom ili bliskim prijateljem šta bi je posebno obradovalo, ukoliko imate priliku za tako nešto. Potrudite se da pri odabiru poklona budete što kreativniji. To ne znači nužno da poklon mora biti ručni rad. Ako pronađete nešto što aludira na zajedničku šalu ili doživljaj, čak i ako je kupljeno u radnji, imaće prisniju notu. Uvijek se možete dogovoriti sa kolegama iz smjene da priložite određenu sumu te kupite zajednički i skupocjeniji poklon.

Ne zaboravite na odgovarajuću posvjetu ili čestitku koja će biti dokaz više da ste se potrudili da uveličate svojoj koleginici važan dan.

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Pileće bijelo meso biće sočno i meko...

RECEPT
DANA

Brze šnicle od krompira

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.