Ideje za poklon za krštenje

Sam čin krštenja je svečani čin i to je Sveta tajna kojom čovjek postaje hrišćanin. Prema starim običajima dijete treba da se krsti prije navršene prve godine, ali danas ima odstupanja od toga, pa se taj čin pomjera za neke starije godine.

Ideje za poklon za krštenje

Kako god bilo, to je nešto što se održava jednom u životu pa je samo po sebi jedinstvena i svečana prilika. Takve prilike zahtijevaju ceremoniju i proslavu, a uz proslavu idu i pokloni.

S obzirom na to da je roditeljima ovo jedan od najvažnijih dana u životu, i na vama je poprilična odgovornost, jer ćete tražiti idealan poklon. Svi pozvani na ceremoniju biće u potrazi za jedinstvenim poklonom, a posebno kumovi, jer je i njima taj dan od velike važnosti.

Sve što treba da znate o izboru poklona za krštenje

Na nekoliko stvari treba da obratite pažnju kada je riječ o izboru poklona za krštenje. Uvijek treba da birate ono što je za dijete najpotrebnije. Na tome bi vam roditelji bili najzahvalniji. To ne bi trebalo da bude teško jer danas vam je na raspolaganju ogroman izbor stvari za djecu.

Poklon bi trebalo da birate u skladu sa uzrastom ili pak nešto što će mu u budućnosti i te kako biti od koristi. Birajte nešto simbolično, praktično i u duhu prilike.

Ako ste dovoljno slobodni prema roditeljima, ne ustručavajte se da ih pitate za predlog. Nećete ih uvrijediti ni najmanje, a oni će vam od svih najbolje reći šta im je to najpotrebnije. Na kraju krajeva, uvijek se možete odlučiti za kovertu sa novcem.

U nastavku pročitajte neke od predloga, i možda se na kraju odlučite da baš jedan od njih bude vaš poklon za krštenje.

Kumov poklon

Kao što smo ranije spomenuli, i za kumove je ovo poseban dan pa će se njihov poklon željno iščekivati. Ono za šta se kumovi najčešće opredjeljuju jeste zlatni nakit. Nije pravilo niti obaveza, ali s obzirom na to da je kumov poklon najvažniji, zato i ne čudi zašto se oni opredjeljuju za zlato.

To može biti lančić sa krstom, naušnice ili pak narukvica. Nerijetko se odlučuju i za gravirani nakit, koji će zauvijek biti najljepša uspomena.

Dukat

Kada govorimo o zlatu, pored nakita, dukat je drugi najčešći poklon kada je riječ o poklonu za krštenje. U narodu se još zove i „zlatnik“ i zaista ima posebnu ljepotu. Nije nešto što se može vidjeti svakodnevno, već se čuva za uspomenu, koju će sutra, već odrasla osoba, znati i te kako da cijeni.

Svečano odijelce/krsnica

Krsnica je platno bijele boje u koje se dijete umotava nakon samog čina krštenja. Najčešće ga poklanja kuma i često ide u kombinaciji sa svečanom odjećom. Predivan i simboličan poklon vrijedan svakog divljenja.

Kompleti za djecu

Kao što je navedeno u uvodu, kao poklon za krštenje treba da birate nešto što je korisno za djecu. Kompleti, odnosno setovi su vrlo praktična stvar i toga jednostavno nikad dosta. To može biti odjeća, posteljina, peškiri sa preparatima za njegu i higijenu itd. Sve što je tako minijaturno već je samo po sebi preslatko i za šta god da se odlučite, nećete pogriješiti.

Novac

Danas, na koju god svečanu priliku da se spremate, koverta sa novcem je postala normalna stvar. Krštenje kao prigoda nije izuzetak i zato se uvijek možete odlučiti da to bude vaš poklon. Ne postoji nikakvo pravilo o količini novca, već je to u skladu sa finansijskim mogućnostima. Roditelji će ga iskoristiti na najbolji mogući način, jer i sami znaju šta im je najpotrebnije za dijete. Kao i kod svakog poklona, bitno je da se pruža od srca, a sve ostalo je manje važno.

Što nikako ne smijete da zaboravite?

Naravno da je dijete najsjajnija zvijezda tog dana, ali nemojte da zaboravite ni na ponosne roditelje. Tu se posebno misli na majku, pa mali znak pažnje i za nju nemojte zaboraviti. Možete se odlučiti za mnogo toga, od parfema, elegantne ešarpe, pa sve do slatkog paketa.

Naš predlog bi svakako bio cvijeće, u kom god obliku da vama odgovara. Da li je to buket, ruže, korpa sa cvijećem, izbor je na vama. Mama će zasigurno biti u elegantnom izdanju tog dana, pa neka i vaša „čestitka“ bude u skladu sa tim.

Današnje cvjećare imaju prigodno cvijeće za svaku priliku, a na vama je da kažete šta vam treba i šta želite. Iskusni cvjećari su umjetnici i prave remek djela za svačiji ukus, i ako nemate iskustva niti posebnih želja, prepustite se njihovom istančanom ukusu. Možda niste u prilici da odvojite vrijeme i da se posvetite potrazi idealnog cvijeća za krštenje, zato se uvijek možete odlučiti za dostavu cvijeća. Danas je to jednostavnije nego ikada i u najkraćem roku, vaš cvjetni poklon za krštenje biće u vašim rukama.

Čast je sama po sebi biti pozvan da svojim prisustvom uljepšate taj svečani dan i biće nam drago ako smo vam bar malo pomogli kada je riječ o izboru poklona. Uživajte u sreći vaših voljenih i neka vam krštenje ostane u najljepšim uspomenama.

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Da bijeli luk sačuvate od klijanja...

RECEPT
DANA

 Pržene ćuftice

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.