Subota u Podgorici u znaku plesa: Državno prvenstvo u savremenim plesovima

U subotu, 16. aprila, u Bemax areni u Podgorici, Plesni savez Crne Gore i plesni klub „Beauty" organizuju Državno prvenstvo u savremenim plesovima. Na prvenstvu će učestvovati čak 1200 crnogorskih plesača.

Subota u Podgorici u znaku plesa: Državno prvenstvo u savremenim plesovima

Program počinje u 10 sati, kada će se takmičiti plesači iz kategorije pčelice, najmlađa kategorija takmičara, a u nastavku će se takmičiti kategorije djece: juniori, odrasli u street i performing disciplinama, kao i solisti, parovi, male grupe, formacije, produkcije. 

Svečano otvaranje otpočeće u 12 h, svečanim defileom klubova učesnika. Takmičenje će otvoriti predsjednik Saveza, Vuk Vukašinović.

Na državnom prvenstvu učestvuje 15 licenciranih sportskih klubova: „Play" iz Danilovgrada, „Akademija Plesa" iz Podgorice, „Diamond„ iz Tivta, „Habanera" iz Bara, „Matrix" iz Danilovgrada, „Dance Kingdom" iz Budve, „Royal" iz Nikšića, „Diva"iz Podgorice, „Dream" iz Podgorice, „Art grupa Montenegro" iz Kotora, „Duga" iz Berana, „Sonrisa" iz Podgorice i Budve, „Mystic" iz Podgorice i Cetinja i „Beauty" iz Podgorice.

O najboljima će odlučivati nacionalne sudije Plesnog Saveza CG, a takmičenje će se odvijati po pravilima International Dance federation (IDO) i World dance sport organisation (WDSF).

Obradu i regularnost rezultata pratiće skrutiner, Danijel Stjepanović iz Bosne i Hercegovine, dok će ulogu moderatora imatu Predrag Katanić - IDO internacionalni sudija i moderator, iz Srbije.

Sponzori ovogodišnjeg državnog prvenstva su: Atlantic grupa sa Štark proizvodima, Cedevitom, napicima, DMD Delta, sa slatkim proizvodima, Informatička kuća Čikom, dok je medijski sponzor Televizija Vijesti. Tehnička podrška, scenografija i osvjetljenje povjereni su Takt produkciji.

Pobjednici takmičenja, odnosno Državni prvaci, predstavljaće Crnu Goru na evropskim i svjetskim takmičenjima tokom 2022. godine.

 

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Da se naočare ne zamagle...

RECEPT
DANA

Slana štrudla

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.