Postanite uspješna poslovna žena uz trikove stare škole

Postanite uspješna poslovna žena uz trikove stare škole

Poslovni svijet se ne može mjeriti s onim kakav je bio prije dvadesetak  godina ili čak prije toga, ali neki stari maniri su bezvremenski! Barbara Stanny, autorka knjige "Overcoming Underearning", dala je neke primjere.

NAPIŠITE ZAHVALNICU – ne SMS, ni e-mail, nego pravu poruku ispisanu sopstvenim rukopisom. Pošaljite je klijentu kao zahvalnicuu na odlično riješenom problemu, konstruktivnom sastanku ili potencijalnom poslodavcu koji vas je intervjuisao. To će vas izdvojiti iz gomile kandidata, ostvariti profesionalnu vezu  i dati osobni pečat.

SAČUVAJTE POHVALNE E-MAILOVE koje vam je poslao šef ili menadžer i u kojima je dokumentovano da ste "odlično obavili posao". Kad dođe vrijeme procjene radnika, imaćete dokaz da ste dobro odradili svoj posao.

INTEGRITET – postupajte ispravno sa svima, od onih na dnu piramide do onih na samom vrhu. Nikad ne znate ko će vam biti sljedeći šef. I dok ste na poslu, zaboravite na trač partije, kopiranje  i špijuniranje kolega.

TRUDITE SE – ne samo oko kvaliteta svog rada, nego i oko svog izgleda. Prvi utisak se prije svega temelji na izgledu. Od trenutka kad dođete na razgovor za posao pa do trenutka kada ćete preći u drugu firmu oblačite se da biste impresionirali. Ako izgledate neuredno, šaljete poruku da ste šlampavi ili lijeni ili jednostavno ne možete paziti na više stvari u isto vrijeme.

Izvor: Cosmopolitan.hr

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Ovo ih ubija na mrtvo

RECEPT
DANA

Kroketi sa šunkom

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.