Pet vrsta čučnjeva uz koje će noge biti spremne za šortseve

Pet vrsta čučnjeva uz koje će noge biti spremne za šortseve

U potrazi za novim oblicima vježbanja, od kojih svaki ima sigurne dobrobiti za tijelo ukoliko se redovno vježba, dobro je ponekad vratiti se na najjednostavnije oblike vježbanje kakvih se sjećamo još sa školskih časova fizičkog vaspitanja.

Predlažemo vam tako "dorađene" čučnjeve koje možete da radite kod kuće ili na pauzi na poslu.

1. Čučnjevi sa stolicom

Stanite leđima okrenutim prema kancelarijskoj stolici sa ramenima zabačenim prema nazad i blago podignutom bradom, sa stopalima u širini ramena. Polako spuštajte zadnjicu dok ne dotaknete sjedište, zatim je polako podignite. Napravite 15 do 20 ponavljanja.

2. Čučanj u stranu

Stanite sa skupljenim nogama. Ramena zabacite prema nazad sa blago podignutom bradom sa nogama u širini ramena. Zakoračite s desnom nogom ustranu i spustite se u čučanj. 

Ustanite i spojite nogu s lijevom. Napravite deset ponavljanja u jednu stranu, pa isti broj ponavljanja napravite sa lijevom nogom.

3. Čučanj "boginje"

Početni položaj isto je kao i u prethodno navedenim vježbama – ramena zabačena prema nazad, ravna kičma i blago podignuta brada. Stopala su postavljena šire od širine ramena s prstima usmjerenim prema van. Savijte koljena tako da su butine u ravnini s podom, a zadnjica podvučena na način da je u ravnini s tijelom. To ćete lakše postići ako zamislite zid iznad sebe. Ponovite čučanj 15 do 20 puta.

4. "Pehar čučanj"

Nakon što stanete u početni položaj ramena zabačena prema nazad, ravne kičme i blago podignute brade, raširite noge šire od širine ramena. Spojite dlanove ispred grudnog koša tako da laktove što više udaljite od tijela.

Spustite se u čučanj tako da ste zadnjicom što bliže podu na način da je težina tijela većim dijelom prebačena na pete. Podignite se i ponovite čučanj 10 do 15 puta.

5. Sumo čučanj s udarcem

Za ovaj tip čučnja nije vam potrebno znanje karatea, ali je neophodno imati dovoljno mjesta za udarac nogom kako zbog vaših butina ne bi stradao dio namještaja. Nakon što se namjestite u početni položaj, stanite s nogama šire od širine ramena. Spustite se u klasičan čučanj.

Dok se podižete, desnu nogu izbacite ustranu. Čučanj s "kickom" ponovite 10 puta sa svakom nogom, izmjenjujući lijevu i desnu nogu.

portaloko.hr

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Kad zagori pasulj...

RECEPT
DANA

Indijaneri

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.