Očistite se od nikotina uz pomoć ovih namirnica

Pušenje ostavlja mnoge tragove na našem tijelu, a jedan od najopasnijih je onaj koji ostavlja na našim plućima. Stručnjaci zato savjetuju redovno čišćenje i detiksokaciju organizma od štetnih materija.

Očistite se od nikotina uz pomoć ovih namirnica

Svi dobro znamo da unosom duvanskog dima u naša pluća mi unosimo i nikotin i katran. Da li ste jedan od onih pušača koji redovno čisti svoja pluća od nikotina? Evo koje namirnice mogu da vam pomognu da to učinite.

Celer

Možemo da ga koristimo u raznim salatama, jelima ali je dobro da se konzumira sirov. Zbog visokog nivoa vitamina E koji u sebi sadrži, konzumiranjem celera stimulišemo i jačamo plućnu membranu.

Luk

Kako crni tako i bijeli u potpunosti pročišćavaju pluća jer sadrže stvari koje imaju antioksidantsko dejstvo.

Đumbir

Da li ste se odlučili za čaj ili ga grickali svježeg, đumbir djeluje antibakterijski na vaše bronhije i pomaže u izbacivanju toksina iz pluća.

Grejp

Jedna čaša soka od svježe cijeđenog grejpa u toku dana, pomoćiće vam da očistite pluća i smanjite proširenja ćelija raka u tijelu.

 

zena.blic.rs

 

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Ovo ih ubija na mrtvo

RECEPT
DANA

Kroketi sa šunkom

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.