Kako, po mišljenju naučnika, treba da izgleda dan jedne žene

Kako, po mišljenju naučnika, treba da izgleda dan jedne žene

Evropski naučnici su uspjeli da naprave režim dana za žene, uzimajući u obzir naš bioritam i osobine rada organizma.

5.00-6.00

Idealno vrijeme za seks. Ujutru je korisnije ženama da uživaju u seksu nego u noćnim strastima. Na kraju krajeva, rano ujutru dolazi do značajnog oslabađanja hormona.

7.30-8.00

Uzmite doručak. Možete čak i komad kolača i pecivo. Kalorije od ranog doručka gotovo potpuno hrane mozak.

8.00-8.15

Najprikladnije vrijeme za uzimanje vitamina. Ali, ne na prazan stomak, u suprotnom će se previše brzo obrađivati i izbacićete ih urinom.

8.30-10.00

Izađite iz kuće na svjež vazduh. Barem ostanite na balkonu ili idite u šetnju. Nije važno ako je dan oblačan: sunčevi zraci i dalje prodiru kroz oblake, a vitamin D koji je neophodan za dobro raspoloženje, kosti i zube se proizvodi u velikoj meri. 

10.00-13.00

Najproduktivnije vrijeme za rad. Sada je posebno poželjno donositi odluke. Lijeva hemisfera mozga je aktivnija, odgovorna je za logiku i računanje.

13.00-13.30

Optimalno vrijeme za ručak. Sistem za varenje radi u punoj snazi. Hrana koja se uzima u ovo doba ispravno se apsorbuje, a tijelo će dobiti sve potrebne elemente.

13.30-14.00

U ovom trenutku naše tijelo je najmanje osjetljivo na bol. Postoji smanjenje aktivnosti svih tjelesnih sistema. Ako je moguće, posvetite ovaj sat mirnom radu koji ne zahtijeva razmišljanje.

15.00-16.00

Prošetajte. Ovo će vam omogućiti da izbjegnete pospanost u narednim satima do večeri. Ili samo hodajte po hodnicima i stepenicama.

16.00-18.00

Odlično vrijeme za sport. U ovo vrijeme najveća je proizvodnja hormona i proteina koji štite srce i mišiće od oštećenja. Treninzi u ovom trenutku će biti produktivniji i manje traumatični za tijelo.

18.00-19.00

Dobro vrijeme za kupovinu i ćaskanje sa prijateljima.

19.00-20.00

Vrijeme za laku večeru i čašu vina. U ovom trenutku vaša jetra proizvodi najviše enzima. To joj dozvoljava da bez mnogo napora neutrališe negativne efekte alkohola i digestira prženu i masnu hranu.

21.30-22.30

Tijelo počinje da se aktivno priprema za krevet. Uradite sve kućne poslove, okupajte se. Sat prije spavanja nema telefonskih poziva, rada na računaru i, osim toga, bilo kakvih skandala. Sat prije odlaska u krevet određuje raspoloženje i blagostanje sledećeg dana.

 

zenskimagazin.rs

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Najlon čarape

RECEPT
DANA

Govedji gulaš

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.