Ovo su posljedice izgladnjivanja i naglog mršavljenja!

Ako ste htjeli brzo rješenje za problem sa kilažom, treba da budete upoznati sa posljedicama - za izgladnjivanje se uvek debelo plaća, i to zdravljem.

Ovo su posljedice izgladnjivanja i naglog mršavljenja!

Ako ste se pitali šta se dešava kada odete na jednu od onih “čudesnih dijeta“, ovdje možete pročitati odgovor koji će vas natjerati da se dobro zamislite. Naime, ne samo da nećete smršati, odnosno zadržati dobijenu kilažu, nego rizikujete disbalans hormona, gojenje, slabo varenje i još mnogo drugih neželjenih posljedica.

Disbalans hormona

Ukoliko preskočite obrok dolazi do disbalansa među hormonima. Kortizol vam raste i čini vas nervoznim. Insulin, takođe raste, a zatim opada što dovodi do poremećaja šećera u krvi pa čak i dobijanju na kilaži.

Problemi pri varenju

Vaše tijelo je naviklo da radi tokom cijelog dana, pa kada preskočite obrok, organizam nema šta da prerađuje pa i sam sistem za varenje prestaje da radi kao kada imate ustaljene obroke. Za metabolizam i probavni sistem najbolje je da imate tri obroka dnevno plus dvije užine.

Zadržavanje masti

Preskakanjem obroka zbunjujete vaše tijelo. Ono misli da ga izgladnjujete pa iako ste obrok uzeli ranije od naviknutog. Kada se to dogodi, tijelo počinje da skladišti masnoće kako bi obezbijedilo sebi gorivo za naredni period.

Iscrpljujete organizam

Preskakanjem obroka usporavate vaš metabolizam što će vas činiti umornim. Kada ne jedete, vaš metabolizam se usporava, ali kada imate redovne obroke metabolizam stalno radi i samim tim se još više ubrzava. Redovni obroci će vam pružiti brži metabolizam i sagorijevanje kalorija.

Postajtete depresivni

Vjerovatno ste do sada čuli da se ljudi koji su gladni izjednačavaju sa osobama koje su jako ljute na nekoga. To se dešava zbog disbalansa hormona koji izazivaju da se osjećate potišteno i nervozno. Spasite sebe i sve oko vas tako što nećete preskočiti obrok.

Mijenja se sistem razmišljanja

Iznenadićete se, ali preskakanje oboroka mijenja vaš sistem razmišljanja o hrani. U vašem umu se stvara pogrešna slika da vam zapravo hrana nije prioritet što definitivno nije dobro za vaše zdravlje.

Dolazi do prejedanja

Posljednja, ali ne i najmanje vazna posljedica preskočenog obroka je prejedanje. Prejedanje je nešto što obično ide nakon preskočenog, recimo ručka. Vaše tijelo u vrijeme večere je toliko iscrpljeno i zapravo vapi za kalorijama. Tada obično dolazi do prejedanja, što obično rezultira bolovima u stomaku i nagomilavanjem suvišnih masti i kilograma.

Telegraf.rs

 

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Da biste sačuvali povrće bar neko vrijeme...

RECEPT
DANA

Uštipci od palente - Hush Puppies

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.