Kako da plivanjem stešete struk i učvrstite tijelo bez muke

Ako ste na godišnjem odmoru, vjerovatno možete da izdvojite nešto vremena za sebe. More ili bazen su idealna mjesta za opuštanje, ali i vježbanje.

Kako da plivanjem stešete struk i učvrstite tijelo bez muke

U vodi imamo utisak da smo laki kao perce, a ako nam iz vode viri samo glava, osjećamo samo desetinu svoje stvarne tjelesne težine. Otpor vode blokira svaki pokret, zahvaljujući čemu je efekat pet puta veći nego kad vježbamo na suvom. Skidaju se naslage sala, a da se pri tom ne opterećuju ligamenti, zglobovi i kičma, pošto nagli pokreti i povrede nisu mogući. Koža dobija zdravu, ružičastu boju jer voda djeluje kao masaža i podstiče cirkulaciju. Šta god da radite u vodi, imaće efekta. Čak i brčkanje i trčanje po plićaku zatežu vaše mišiće.

ZATEŽE RUKE
Šta god da radite u vodi i koristite ruke, vaši mišići se zatežu. Plivanje kraulom odlično je za gornji dio ruku. Ukrštanje ruku pod vodom savršeno je i za ruke i za grudi. Dovoljno je da pod vodom radite „makazice“ rukama, i efekat će brzo biiti vidljiv.

OBLIKUJE NOGE
Za vitke butine i čvrstu zadnjicu: stanite bočno uz ivicu bazena, zatim podignite nogu sa strane do ugla od 90 stepeni i vratite je u početni položaj. Uradite vježbu deset puta, pa promijenite stranu.

ZATEŽE BUTINE
Za unutrašnju stranu butina Oslonite se rukama o ivicu bazena, podignite noge do visine kukova, raširite ih i polako izbrojte do tri. Sada ukrstite noge, pa ih ponovo ih raširite i izbrojte do tri. Uradite vježbu deset puta.  

STANJUJE STRUK
Za jačanje bočnih trbušnih mišića Okrenite se leđima ivici bazena, oslonite se rukama i podignite noge tako da budu pod uglom od 90 stepeni u odnosu na trup. Zatim ih polako okrenite ulijevo i zadržite ih tri sekunde u tom položaju. Sada polako okrećite noge u desnu stranu. Vježbu uradite deset puta.

Ako vas mrzi da vježbate, plivanje je sjajno rešenje. Vježbe u vodi će vam pomoći da smršate, zategnete kožu, oblikujete mišiće, a povrh svega ćete imati izvanredan osjećaj lakoće. Uđite u vodu i uživajte.


Žena.rs

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Džigerica ce biti mekša i ukusnija...

RECEPT
DANA

Teletina u sosu s kajmakom

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.