Osam razloga zbog kojih ste lijepi

Osam razloga zbog kojih ste lijepi

Postoji mnogo razloga zbog kojih ste lijepi – više nego što možete i da pomislite. Nemaju nikakve veze sa šminkom i manikirom, tjelesnom težinom i visinom, odjećom ili asesoarom koji nosite. Svjesnost o ljepoti je jako bitna za svaku ženu, pa i za svakog muškarca, kad već govorimo o tome.

Ljepota dolazi iznutra i zasigurno svakodnevno nesvjesno uradite na desetine stvari koje na krajnje jednostavan način pokazuju koliko ste lijepi. Ako imate problema sa samopouzdanjem i potrebne su vam riječi ohrabrenja, a budimo iskreni, svima su nam te riječi nekada potrebne, nastavite da čitate, pronađite se u ovim redovima i saznajte šta je ono što vas dodatno čini lijepima.

1. Osmijeh

Osmijeh je samo jedan od razloga zbog kojih ste lijepi. Kroz osmijeh zrači sva vaša toplota, dobrota i ljubav. Bilo da se radi o malom osmijehu na ivici usana ili onom širokom koji obasja čitavo lice, osmijeh razotkriva vašu unutrašnju ljepotu. Nikada se nemojte sustezati da se smijete i zapamtite: kada nekoga počastite svojim osmijehom, uljepšavate dan i toj osobi, ali i sebi.

2. Smijeh

Isto tako, smijeh je još jedan od razloga zbog kojih ste lijepi. Vaš smijeh je pun zadovoljstva i odraz je sreće. Pokazuje vaš smisao za humor i dokaz je da volite život. Nikada nemojte potiskivati smijeh (osim, naravno, u slučajevima kada mu nije ni mjesto ni vrijeme) zato što je smijeh dio vaše ličnosti.

3. Suze

Sve vaše emocije čine vas lijepima, pa i suze. Nikada se nemojte stidjeti svojih suza. Plakanje je isto tako lijepo kao i smjeh, čak i kada plačete zbog slomljenog srca. Možda je teško pustiti druge da vas vide kako plačete, ali nemojte se sustezati. Kada plačete bez sustezanja drugima pokazujete da ste nježni, osjetljivi i emotivni, a sve to vas čini lijepima.

4. Ljubaznost

Vaš odnos prema drugima još jedan je od razloga zbog kojih ste lijepi. Biti ljubazna osoba je zaista predivna osobina. Kada pomognete drugim osobama ili se sa njima ljubazno ophodite, pokazujete svo bogatstvo svog srca. Tako je malo potrebno da biste bili ljubazni, a vi to možetete dokazati kroz toliko malih i jednostavnih stvari. Kada ste pažljivi i ljubazni svima pokazujete kakva ste osoba.

5. Saosjećanje

Saosjećanje, odnsno razumijevanje za druge osobe ogroman je razlog zbog kojih ste lijepi. Osjećanje empatije ili simpatije prema drugim osobama i vaš život čini boljim. Kada pokažete da vas karakteriše ova osobine jednostavno zračite ljepotom jer pokazujete i kakva ste osoba, a to je pravi ključ ljepote.

6. Ljubav

Ljubav prema drugima razotkriva i vašu istinsku ljepotu. Bilo da pokazujete ljubav prema nekom posebnom, prema porodici, prijateljima ili, čak, prema nekom strancu, nemojte se ustručavati. Nemojte je prikrivati i sustezati se, jednostavno se prepustite i dozvolite da je i ostali vide. Vaša ljubav je prelijepa, bez obzira na način na koji je pokazujete.

7. Prijateljstvo

Način na koji njegujete svoja prijateljstva je takođe jedan od jakih razloga zbog kojih ste lijepi. To što nudite svoje prijateljstvo, bilo da to radite sa prijateljima koje poznajete čitav život ili ste ih upoznali prije par godina, je prosto prelijepo. Na svijetu danas nema ni približno dovoljno iskrenog prijateljstva, tako da kada nekome pružate prijateljstvo pokazujete koliko ste lijepi iznutra.

8. Samopouzdanje

Na kraju, bez obzira na to kakav vam je spoljašnji izgled, ako se na prvi pogled vidi da ste osoba sa jakim samopouzdanjem, osoba koja vjeruje u sebe, bićete viđeni kao lijepa osoba. Ako znate da ste dobra osoba, posebno ako vašu ličnost karakterišu sve osobine koje smo pomenuli, to je odlično. Vi ste sjajni, bez obzira na sve.

Ovo su samo neki od razloga koji vas čine lijepima. Vjerujte, ima ih još na stotine. Nije bitno ni ko ste, ni odakle dolazite, kako se oblačite ili koliko zarađujete. Bez obzira na vašu tjelesnu težinu, visinu, pol, etničku pripadnost, religiju, boju kože ili seksualnost, vi ste apsolutno predivni i nikada nemojte posumnjati u to.

Voljeli bismo da čujemo od vas šta je ono što vas dodatno čini lijepima? Napišite u komentaru svoje razloge zbog kojih ste LIJEPI.

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Toplo bijelo vino

RECEPT
DANA

Pita sa mesom i spanaćem

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.