Potraga za princom

Piše : Bojana Ostojić, licencirani Life Coach
Potraga za princom

Iako se veruje da je muškarcima menjanje partnerki prirođeno, a da žene preavarom čine veliki greh, istina je zapravo da nema muškog i ženskog varanja. Sudeći po razlozima i žene na nekom drugom mestu traže ono što nemaju kod kuće.

Prevara i nije tako strašna, izjavila je, ako su mediji tačno preneli Anđelina Džoli jednom prilikom. U ime ženske solidarnosti, mogla bih da se složom sa njom, ali prevara, ostaje  prevara! E, sad, postavlja se pitanje zašto žena vara...

Otkako je sveta i veka, što bi rekli stari, ženska prevara smatra se ozbiljnim grehom. Nevernice su sramoćene, proterivane, batinjane, usmrćivane..Pri tom muškarcima nije padala ni vlas sa glave. Naprotiv, njihova neverstva su odvajakada pozdravljana, glorifikovana i tek je mladi golfer Tajger Vudc žestoko nadrljao zbog brakolomstva. Nije lepo veseliti se tuđoj nevolji, ali neka je.

Ne verujem da će muški prestati da rade to što rade i što su vekovima radili. A nisam sigurna ni da su pripadnici jačeg pola, u savremenom društvu, tolerantniji u slučajevima otkrića paralelnog ljubavnog života svojih partnerki.

Kada hoće da pravdaju svoje neverstvo obično kažu da ih je naterala nemaština, to jest na strani traže ono što nemaju kod kuće. Kao žena je umorna, više voli decu nego njega, ugojila se, nije doterana, uvek mu traži novac...

Tako je i sa ženama. Ne bi ni one, ali dešava se. Ako je suditi po brojnim dešavanjima i one, uglavnom tragaju za onim čega nema kod kuće. Nije baš kada ti nestane kafe, pa trkneš kod komšinice u komšiluk po dve šoljice ali ima sličnosti. Žene su, ipak istrajnije u trpljenju: čekaju, nadaju se, krpe, popravljaju, odriču se...Ali, kad pukne, čuvaj se!

-          Varala sam svog bivšeg dečka kad je u našoj vezi postalo dosadno i monotono. Sve ga je mrzelo, da izlazi, da se mazi...Učaurio se kao da je otišao u penziju. Da poludiš! Smarala sam se sa njim, a onda sam nastavila svojim tempom. Sve zanimljivo što mi se dešavalo, dešavalo mi se van te veze. Tako sam i upoznala dečka sa kojim sam ga varala i koji je bio pravo osveženje. To mi je pomoglo da raskinem prethodnu vezu-objasnila je svoje motive jedna 23-godišnja devojka.

Mnoge žene koje su iskusile paralelne veze, objasniće ih ne kao prevaru, nego kao nastavak traganja za srodnom dušom, za idealnim partnerom, za nedostajućom polovinom. Neki će da kažu kako je to u redu, drugi će da prigovore zašto prethodnu vezu prvo nisu raskinule:

-          Mislim da žena počinje da vara onda kada se ne oseća voljenom i poželjnom. Ne mislim samo na seks, mada je i on bitan, već i na lepe reči, komplimente, razumevanje, bezobrazne poglede, štipkanje u prolazu...Sve one stvari koje ženu čine ženom. Zato je princeza u stalnoj potrazi ta svojim princom-onjašnjava 34-godišnja Tanja iz Budve.

Ustvari, suština je sledeća. Osoba koja vara sama je odgovorna za to što čini, ali ipak postoje situacije u kojima ljudi iz lošeg odnosa ili braka beže u prevaru. Stručnjaci posmatraju prevaru kao simptom neke skrivene krize u odnosu partnera. Postoje i druge prevare, kada vara neko koje u zadovoljavajućem odnosu. Onda je prevara proistekla iz nekog unutrašnjeg razloga: dokazivanje  svoje vrednosti i erotskih sposobnosti, traženje intenzivnijeg seksualnog doživljaja...To je karakteristično za osobe koje nisu postigle emocionalnu zrelost.

Bojana Ostojić
Bojana Ostojić
Licencirani Life Coach

Pitanja možete postaviti putem mail adrese bojanaostojic2002@yahoo.com

Ostale Bojanine tekstove možete vidjeti ovdje http://www.zenasamja.me/specijali/bojana-ostojic

Slični članci

Tagovi :

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Jelenska koža

RECEPT
DANA

Zapečena junetina sa makaronama

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.