Modna piramida: Omiljeno pravilo dama sa stilom

Jednostavno modno pravilo piramide sastoji se od 6 nivoa, a svaka žena sa stilom zna da se u tim kombinacijama skriva formula za savršen izgled, ali i uredan ormar.

Modna piramida: Omiljeno pravilo dama sa stilom

Pravilo piramide nije vezano samo uz prehranu, već i uz modu. Iako se svi razlikujemo po stilu odijevanja i svako defineše ''savršenstvo'' na svoj način, savršena formula za dobro odijevanje ipak postoji. Pravilo piramide prate žene sa stilom jer je jednostavno i na taj način osiguravaju da u svom ormaru pronađu sve što im treba za svaki dan.

“Modna piramida" se sastoji od 6 nivoa. Evo čime bi trebalo da “napunite” svoj ormar.

1. Osnovne (basic) stvari – 35 posto

Pod osnovne  komade spadaju oni komadi odjeće koji se lako i lijepo kombinuju i idu uz većinu gardorobe. To su, na primjer, klasične bluze, crne pantalone, bijela košulja, obične pamučne majice, farmerke. Ti osnovni komadi trebalo bi da zauzimaju 35 posto ormara.

2.  Opuštena (casual) odjeća – 20 posto

Odjeća za opuštenu varijantu, poput majica i patika, trebalo bi da čini 20 posto vašeg ormara. To je odjeća i obuća koju koristimo vrlo često.

3. Odjeća za poslovni izgled – 20 posto

Klasična haljina na preklop ili sako odličan su izbor s kojim možete upotpuniti svoju garderobu. Takva vrsta odjeće koja se može koristiti za poslovne prilike trebalo bi da zauzima 20 posto vaše garderobe.

4. Sezonske stvari – 10 posto

Četvrti i peti nivo piramide trebalo bi da sadrže po 10 posto svaka. Čertvrti nivo čine sezonske stvari poput kupaćih kostima, zimskih kaputa ili espadrila.

5. Večernji izlazak – 10 posto

Odjeća za večernje izlaske poput koktel-haljina ili cipela na visoku petu trebalo bi da čine 10 odsto vaše garderobe.

6. Modni dodaci i nakit – 5 posto

Modni dodaci i nakit, poput minđuša i kaiševa, nalaze se na vrhu piramide i trebalo bi da zauzimaju samo 5 posto vaše garderobe.

Izvor: nezavisne.com/ŽSJ

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Da biste sačuvali povrće bar neko vrijeme...

RECEPT
DANA

Palenta za gurmane

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.