Ovo su neponovljive ikone stila

Gostujuća blogerka: Dina Abazović

Neponovljive ikone stila koje su sredinom prošlog vijeka postavile temelj mode i čiji se korjeni vide i danas, svakako služe kao inspiracija današnjim kako kreatorima, tako i blogerkama koje korak po korak učvršćuju svoje mjesto u svijetu mode.

Ovo su neponovljive ikone stila

Umnogome  današnja ulična moda prisutna kod blogerki, koja postaje sve popularnija, postaje uniformisana. Bez kreativnosti i samo suvo praćenje trendova. Nasuprot tome, kreatori poput  Gotjea, koji je svoju unspiraciju pronašao u Gotici ili pak Viktorija de Kasteljan koja je  koristeći istorijske knjige osmislila ArchiDior kolekciju za modnu kuću Dior, sada najčešće svoje izvore inspiracije pronalaze u gotovo neiscrpnim resursima naše istorije.

Inspirisana bližom istorijom, tačnije istorijom prošlog vijeka, predstavljam vam par modnih ikona koje su po meni bile, a sigurna sam da će I ostati modne ikone zaslužne za modu koja danas postoji.

Coco Chanel

Mislim da ne treba pisati puno o ženi koja je postala ime koje će se pamtiti dekadama unaprijed. Stub svega što će kasnije usljediti. Prefinjenost I otmenost. Dovoljno je reći Coco Chanel.

Katharine Hepburn

Sklad, elegancija i klasika. Tri riječi koje definitivno opisuju Katharine. Definitivno žena kojoj odjelo stoji neprikosnoveno!

Marlene Dietrich

Još jedna dama čije držanje joj omogućava da joj bijele košulje I odjela stoje kao salivena!

James Dean

Da, on je krivac za trend loših momaka. Možemo li ga kriviti? Brzo postigavši titulu modne ikone, ostao je na tronu idola pedesetih godina prošlog vijeka.

Grace Kelly

Uvijek damski sređena, Grace je odisala glamurom i sjajem koji su se vezivali za njeno ime. Opravdano.

Audrey Hepburn

Nezaobilazna djevojka sa doručka. Kod Tifanija, naravno. Jedna od najpoznatijih modnih uzora koja je svojom gracioznošću ostavljala bez teksta.

Edie Sedgwick

Ovu ljepotica prelijepih očiju i danas služi kao inspiracija mladim djevojkama. Njene pune obrve svakako je trend koji je aktuelan, ponovo.

Princeza Diana

Princeza koja je postal stub kraljevske mode novog doba. Njena svaka kombinacija je bila tako skladna, elegantna i veoma prikladna njenoj tituli u statusu u društvu. Svakako jedna od najvećih ikona mode.

Kate Moss

U devedesetim nešto potpuno novo, potpuno smjelo gdje je zablistala Kate Moss. Suknjice, kratke majčice I bajkerske jakne obilježavaju Kate. Da se sjajno snašla govori I činjenica da je i dan danas na tom istom zvjezdanom nebu.

 

Tekst pripremila Dina Abazović

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Ovo ih ubija na mrtvo

RECEPT
DANA

Kroketi sa šunkom

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.