9 savjeta modnih stilista

9 savjeta modnih stilista

Tajna dobrog izgleda velikog broja poznatih osoba leži djelimično u savjetima stilista koje plaćaju. Ali oni ponekad svoje tajne podijele sa svima, i to sasvim besplatno.

Prenosimo vam devet tajni savjetnika za odijevanje koje bi vam mogle itekako pomoći.

1. Pronadjite cipele s potpeticom koje vam se svidjaju

Što višu petu nosite, izgledaćete vitkije.

2. Postignite idealan oblik

Potrudite se da odjećom dobijete što ljepši oblik. Na primjer ženama koje imaju široka ramena, dobro će doći majice s dubokim V izrezom. Što je izrez dublji, ramena će izgledati uža.

3. Prikrijte svoje mane

Ako niste ludi za svojim nogama, nemojte privlačiti pažnju noseći svijetle hlače. Ako ne želite istaknuti stomak, nosite majice i topiće koji nisu uski.

4. Ne bojte se steznika

Iako stilisti preporučuju da se steznici uzmu u obzir, svakako dajte sebi vremena da pronadjete ono što vam zaista odgovara. Stoga, ako vam steznik smeta dok ga isprobavate, imajte na umu da će vam smetati još više kad na vama bude satima.

5. Tražite modne detalje tamo gdje nikad niste

Modne detalje poput modernih marama i nakita puno jeftinije ćete pronaći na dječijem odjelu, a s druge strane na muškom odjelu mogli biste pronaći lijepe majice i džempere, koje uz uske hlače i kaiš mogu izgledati itekako ženstveno.

6. Kupujte na kraju sezone

Obična crna majica uvijek je in, baš kao i vunene pantalone i džemperi, pa ih je najbolje kupovati na sniženju.

7. Pratite trendove do odredjene tačke

Nemojte slijepo pratiti modu. Ako vam odjeća koja je in ne stoji ili nije prikladna vašim godinama, jednostavno zaboravite na nju.

8. Na nekim stvarima ne vrijedi štedjeti

Uložite u crne pantalone, bijelu košulju i crnu suknju. S obzirom da ti osnovni komadi odjeće mogu izgledati odlično u različitim prilikama, važno je da vam pristaju savršeno.

9. Kupite svoju veličinu

Mnoge žene kupuju odjeću koja im je prevelika nadajući se da će sakriti svoje mane, a tako samo izgledaju još veće.

Izvor: fenserka.com

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Bijeli luk sprječava truljenje voća

RECEPT
DANA

Krmenadle na ciganski način

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.