Dijeta 8 sati ili osmosatna dijeta

Dijeta 8 sati ili osmosatna dijeta

Osmosatna dijeta je plan za mršavljenje koji su u svojoj knjizi "Osmosatna dijeta - gledajte kako kilogrami nestaju, dok jedete što želite" objavili autori David Zinczenko i Peter Moore, a koja je postala pravi hit.

Autori u svojoj knjizi obećavaju da uz primjenu ove dijete mogu izgubiti kilograme, a istovremeno jesti sve što se poželi.

Jedino pravilo ove dijete je da može da se jede samo u određenom vremenskom intervalu - a izvan njega - nema jela!

Inače, ovaj koncept i nije neka novina s obzirom da je i do sada postojalo više dijeta koje su preporučivale izmjene posta i normalne ishrane. Ova dijeta se bazira na teoriji da je ljudski organizam dizajniran za razdoblja obilnijeg hranjenja i zatim razdoblja posta odnosno neunošenja hrane.

Prema autorima idealnih 8 sati za konzumiranje hrane je od 9-17 sati, a preostalih 16 sati, odnosno od 17-09 je razdoblje posta. Takođe, možete se odlučiti i za vremenski period za unošenje hrane od 08-16 sati ili 10-18 sati, ali najvažnije je da upravo u tom razdoblju unesete svu planiranu dnevnu količinu kalorija. U razdoblju posta organizam je usmjeren na oporavak i odmor od probave hrane.

Za razliku od ostalih dijeta ovdje su razne grickalice dozvoljene, ali ipak ukoliko planirate velike količine čipsa, radije se prebacite na orašaste plodove - zdraviji su za organizam! Generalne preporuke važe i ovdje - uvijek je bolje konzumirati što prirodnije namirnice, a smanjiti industrijski proizvedene.

Dijeta je testirana od strane više članova redakcije Dijeta.net i uspješno je prošla test - u prosjeku su izgubili 2 kilograma unutar 5 dana.

dijeta.net

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Gušće trepavice

RECEPT
DANA

Punjene pileće šnicle

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.