Kako da šminka "preživi" ljetnju vrelinu

Ako volite da se šminkate, ljetnje vrućine mogu vam predstavljati pravu noćnu moru. Lice se sjaji od znoja i masnoće, šminka se prosto otapa. Naravno, najlakša varijanta da se izađe na kraj sa ovom neprijatnom pojavom jeste da se ne šminkate i da višak masnoće povremeno uklonite sa lica tupferom ili običnom papirnom maramicom. Ako vam se ta ideja ne dopada i baš volite da ste našminkane, evo kako da vam šminka „preživi“ vrućinu.

Kako da šminka "preživi" ljetnju vrelinu

Ukoliko imate problema sa masnom kožom, odaberite dobru hidratantnu kremu za lice bez ulja (oznaka „oil free“). Dobro je i ako je to neka krema koja ubija sjaj, to jest upija višak masnoće. Izbjegavajte puder (grozno izgleda kad se „otopi“ na suncu!), a ako vam je potrebno da prikrijete bubuljice ili podočnjake, za to upotrijebite korektor. Eventualno možete pokušati sa transparentnim puderom u prahu koji ćete nanijeti u tankom sloju, i to samo na „T zonu“.

Ako volite rumenilo i bronzere, ljeto vas može namučiti, jer oni na toploti umiju da izgledaju prilično neuredno. Pokušajte sa krem ili gel varijantom, jer se takva tekstura duže zadržava na licu, bez obzira na vremenske uslove – koža ih jednostavno upije, odatle dugotrajnost.

Kada na visokim temperaturama želite da vam sjenka i maskara ostanu na licu (i to ne u vidu „razbrljotina“), potrebna je izvjesna priprema. Na kapke prvo nanesite osnovu u vidu bež puderaste sjenke. Potom nagnite glavu unazad i oborite pogled – tako ćete „poravnati“ kapke, pa se sjenka neće zadržavati u uglovima. Što se maskare tiče, obavezno upotrebite vodootpornu.

Neizbježno, lice će prije ili kasnije početi da vam se sija. Da biste se izborile sa tim, povremeno upotrebljavajte specijalne tupfere za uklanjanje masnoće – ali samo na onim djelovima lica koji se izrazito sjaje, da ne biste pokvarile šminku. Pomaže i ako osvježavate lice specijalnim antibakterijskim tonerima, jer time spriječavate pretjerano sijanje kože i zatvaranje pora, plus i osvježavate šminku.

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Za posvjetljivanje...

RECEPT
DANA

Lovačke šnicle

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.