Izbjegavajte ove četiri frizure jer uništavaju kosu!

Ako ih volite, nosite ih samo u posebnim prilikama!

Izbjegavajte ove četiri frizure jer uništavaju kosu!

Da li ste znale da vaša super slatka frizura možda baš šteti vašoj kosi? Da, baš kao što ste i pročitale! Zato predlažemo da dopustite svojoj kosi da se malo odmori i oporavi pa zato sljedeće 4 frizure izbjegavajte.

Visoki rep

Šteta: listanje, pucanje

Znamo da volite visoki konjski rep jer je najlakši način da uklonite kosu s lica ili sakrijete prljavu kosu. Ali, često nošenje visokog repa moglo bi uništiti vašu kosu više nego što to uopšte možete da zamislite. Elastične gumice su prečvrste tako da ona vremenom slabi i puca.

Uske pletenice

Šteta: listanje i slabljenje kose

Ne očekujemo da više nikad ne vežete pletenice nakon ovog teksta, ali pustite kosu da diše i živi. Ako je kosa prečvrsto zategnuta, puca od korijena što je apsolutno najgora stvar koja može da vam se dogodi. Zategnute pletenice nosite samo u posebnim prilikama, a za svakodnevnu frizuru bolje je odaberite opušteniji look.

Mokra podignuta kosa

Šteta: pucanje, listanje, opadanje kose

Zamislite koliku ćete štetu izazvati ako prethodne 2 frizure napravite dok vam je mokra kosa. Mokra kosa dosta osjetljivija od suve i brže puca. Nemojte nikada vezati kosu dok je mokra. Ne vjerujete nam? Samo pogledajte svoju elastičnu gumicu sljedećeg puta kada vežete mokru kosu. Vidite svu onu kosu što je omotana oko nje? Upravo tako.

Neuredna punđa

Šteta: trenje i čupanje temena

Spavanje s punđom na glavi sačuvaće vam lijepo uređenu frizuru, ali takođe će imati velike štetne posljedice za zdravlje kose. Veoma je važno da pustite kosu dok idete u krevet, kako ne biste napravili štetu na korijenu kose. Ako ipak ne možete da spavate puštene kose - obavezno koristite satensku ili svilenu jastučnicu!

Izvor: Wall.hr

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Da biste očistili bubanj veš mašine...

RECEPT
DANA

Gurmanski pire krompir

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.