Za ne povjerovati šta se nekad preporučivalo za ljepotu!

Za ne povjerovati šta se nekad preporučivalo za ljepotu!

Nakon što ovo pročitate bićete srećni što ste rođeni u 21. vijeku!

Barkham Burroughs 1889. godine napisao je enciklopediju zapanjujućih činjenica i korisnih informacija za 19. vijek. Cijelo jedno poglavlje posvetio je "tajnama ljepote za dame". Pixelizam.com izdvojio je onih pet najbizarnijih.

Savjet broj jedan damama iz 19. vijeka je da, nećete vjerovati, peru oči redovno!

Preporuka je, kako bi se postigao efekt što sjajnijih očiju je da ih redovno peru sapunom. "Ako vam smeta sapun, stavljanje kapljica parfema na oči je razumna alternativa. Mi vam preporučujemo da to svakako ne činite!

Ako vam prva dva načina nisu pomogla, u 19. vijeku bi vas takođe savjetovali da uzmete "pet kapi viskija i istu količinu kolonjske vode koji će vam učiniti oči blistavim."

Savjet broj dva koji vam se zasigurno ne bi svidio, a možda nije ni damama iz 19. vijeka, je - ne perite lice!

"Jednostavno trljajte kožu sa mašću od glicerina i posušite kožom od divokoze ili pamukom", savjetovali su. "Jedna lijepa dama je cijenjena, iako nije oprala lice tri godine, a još uvijek je čista, ružičasta i slatka", a fino su to i objasnili.

Potrudite se da ne perete ni ruke, savjet je broj tri zlata i danas vjerojatno hrpe bolesti, vrijedan.
U 19. vijeku, dobro čuvane ruke su mekane, blijede, i jako, jako prljave. Crvene ruke možete izliječiti "potapanjem stopala u vruću vodu, što je češće moguće", ali nipošto ne dodirujte vodu rukama.

"Kao i kod lica, koristite mast od glicerina, a kada se kupate, obavezno nosite rukavice!" Autor ovih savjeta Burroughs, napominje da žene s raskošnim rukama "peru ruke jednom mjesečno".

Svaki dan provedite neko vrijeme goli pored prozora, savjet je broj četiri koji bi oduševio svakog prolaznika pored vaše kuće/stana, a i vjerovatnost da završite u medijima drastično bi vam se povećala.
Ovaj "trik" se takođe naziva kupanje parom, a pored samog "kupanja", vjerovatno će dama izmamiti pažnju mnogih prosaca, smatrali su tada. Danas vas možda ne bi prosili, ali...

Kako bi se pravilno "okupala parom", "dama se skine gola, sjedne u blizini prozora i kupa se u toplim zrakama sunca", stoji u savjetniku za ljepotu. Ako ste dama koja ne može dugo sjediti, savjetuje se da plešete. Kvalitetno kupanje parom traje najmanje sat vremena.

Usne su bile jako važan dio ženskog lica u 19. vijeku. Savjet broj pet uključivao je sukciju.

Lijepe usne su neophodne za ljepotu jedne dame. Djevojka treba početi razmišljati o obliku usana što je ranije moguće, savjetovalo se.

Tanke usne se "lako mijenjaju sukcijom" koja "povlači krv na površinu", a tokom vremena daje "stalnu inflaciju." Debele usne se "mogu smanjiti kompresijom." Za ove postupke ne postoje detaljna uputstva.

 

dnevno.hr

Slični članci

Tagovi :

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Pileće bijelo meso biće sočno i meko...

RECEPT
DANA

Brze šnicle od krompira

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.