Kako izliječiti hemoroide?

Od hemoroidalne bolesti danas boluje gotovo svaki drugi odrastao čovjek. Sa savremenim načinom života ustalile su se i određene navike koje su u mnogome doprinjele da broj oboljelih od ove bolesti iz dana u dan rapidno raste. Razvojem i primjenom THD metode liječenja omogućeno je potpuno izlečenje hemoroidalne bolesti.

Kako izliječiti hemoroide?

Tegobe koje prate hemoroide

Bol, krvarenje, svrab i prolaps su najuočljiviji simptomi hemoroida. Intenzitet u kome se izražavaju ove tegobe zavisi od stadijuma razvoja bolesti. U početku se javlja krvarenje u vidu gotovo neprimjetnog traga na stolici, koji se uočava na toalet papiru. Peckanje u predjelu anusa je karakteristično za početak bolesti. Kasnije, kako se bolest razvija, koža se sve više oštećuje i javlja se svrab koji nekada može biti i nesnosan. Sa napredovanjem bolesti i krvarenje se pojačava pa može nastupiti i anemija. Spoljašnji hemoroidi su izrazito bolni. U drugoj i trećoj fazi bolesti dolazi do prolapsa hemoroida. Vrlo često se oni pri defekaciji ukliješte i izazivaju vrlo jak i oštar bol.


Ko najčešće dobija hemoroide?

Hemoroide može dobiti svako, ali postoje ljudi koji su zbog svoje profesije, godina ili pola podložniji dobijanju ovog oboljenja. Osobe čiji je posao vezan za kancelariju i konstantno sjedenje gotovo po pravilu imaju oboljele hemoroide. I dugotrajno stajanje pogoduje nastanku hemoroida. Višak kilograma stvara veliki pritisak na hemoroidalnu venu, što prouzrokuje njeno širenje i nastajanje hemoroida. Trudnice u većini slučajeva dobiju hemoroide u drugoj polovini trudnoće. Sa starenjem se povećava šansa za dobijanje hemoroida.


Načini na koje možete izliječiti hemoroide bez operacije

U prvoj fazi bolesti hemoroidi se mogu liječiti bez operacije konzervativnom, sklerozantnom ili Baronovom metodom. Sve ove metode daju rezultate kod hemoroida prvog stepena, ali već u drugoj fazi bolesti liječenje ovim metodama nije dovoljno pouzdano i potpuno. Tada je primjena hiruških procedura nezaobilazna.


Za hemoroide drugog, trećeg i četvrtog stepena neophodna je operacija

Krajnji ishod operacije hemoroida zavisi u prvom redu od metode koja se primjeni. Kod nas se uglavnom koristi klasična metoda operacije hemoroida, mada je od prije nekoliko godina u primjeni i THD metoda operativnog liječenja hemoroida. Ova metoda polako potiskuje klasičnu metodu operacije, i polako postaje primarna procedura liječenja hemoroida.

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Bubuljice i aspirin

RECEPT
DANA

Džem od jagoda

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.