Posljednji pozdrav za Neželjenu

U petak su širom Crne Gore su osvanuli plakati i čitulje koji upućuju na probleme zloupotrebe prenatalnih testova za rano detektovanje pola djeteta i praksu selektivnih abortusa. O ovim problemima, koji se u značajnoj mjeri već danas odražajavu na demografiju cjelokupnog crnogorskog društva, se posljednjih mjeseci često govorilo.

Posljednji pozdrav za Neželjenu

NVO Centar za ženska prava pokrenuo je kampanju #Neželjena kojom će se uskoro pokrenuti potpisivanje peticije čiji je cilj unapređivanje crnogorskih zakona i sprječavanje zloupotrebe ranih prenatalnih testova u svrhe selektivnih abortusa.

U ovom trenutku, statistika pokazuje da našoj zemlji nedostaje oko 3000 žena u reproduktivnoj dobi, a istraživanja pokazuju da se Crna Gora visoko kotira na listi zemalja u kojima je ovaj problem izražen.

U ponedeljak, 20.11.2017, sa početkom u 11 h, u Univerzitetskom parku u Podgorici, održaće se performans #Neželjena na kome će NVO Centar za ženska prava predstaviti sve aspekte ovog velikog problema koji pogađa naše društvo.

U poruci na plakatima se navodi:

  • Ovim putem vas obavještavamo da se u Crnoj Gori godišnje izvrši veliki broj selektivnih abortusa.
  • Neki roditelji više žele dječake, pa zato djevojčice često ne dobiju priliku da budu rođene.
  • Spriječimo zloupotrebu prenatalnih testova i zaustavimo praksu selektivnih abortusa!

U današnjem izdanju gotovo svih dnevnih listova osvanuo je poslednji pozdrav za Neželjenu djevojčicu, a dirljiva poruka kaže:

"Draga #Neželjena,

Tvoji roditelji više žele dječaka i zato nisi dobila priliku da budeš rođena. Oprosti im.

Tvoja ožalošćena Crna Gora".

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Da se naočare ne zamagle...

RECEPT
DANA

Slana štrudla

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.