PAZITE ŠTO JEDETE: 5 namirnica koje stručnjaci za kontrolu hrane NIKADA ne bi okusili

Sirovo ili slabo pečeno meso plodno je tlo za razvijanje ešerihije koli ili salmonele.

PAZITE ŠTO JEDETE: 5 namirnica koje stručnjaci za kontrolu hrane NIKADA ne bi okusili

Dolaskom visokih temperatura ionako rizične namirnice postaju još opasnije.

Ovo je pet namirnica koje stručnjaci za kontrolu hrane nikada ne bi pojeli.

Sirovo ili slabo pečeno meso

Sirovo ili slabo pečeno meso plodno je tlo za razvijanje ešerihije koli ili salmonele. Konzumacijom takvog mesa bakterije prolaze kroz probavni sistem i mogu se razmnožiti u organizmu i uzrokovati mnoge zdravstvene probleme.

Sirova jaja

Sirova jaja ili jela u kojima su ona jedan od sastojaka u širokom luku izbjegava stručnjak za sigurnost hrane James Rushing sa Sveučilišta Maryland. Posebna je opasnost konzumirati ih u toplijim krajevima, a ako se ne čuvaju prikladno može doći do razvoja mikroorganizma koji mogu uzrokovati zarazu i zdravstvene probleme.

Dinja

Znanstvenici iz laboratoriju u Beltsvillu otkrili su da ne možete dovoljno dobro očistiti dinju da bude na zadovoljavajućem nivou. ” Susreo sam se s nekoliko osoba čija su oboljenja bila povezana upravo konzumacijom dinje” – tvrdi Darin Detwiler, stariji koordinator za prevenciju bolesti uzrokovanih hranom na Sveučilištu Northeastern u Bostonu.

Kamenice

“Kamenice se jedu sirove, a te žive školjke filtriraju vodu, nečistoće i postoji rizik od obolijevanja uzrokovanog bakterijama ili virusima koji mogu ostati “zarobljeni” u mesu školjke” – tvrdi Jeffrey T. LeJeune voditelj istraživanja u Centru za agro kulturna istraživanja i razvoj u Ohiou.

Svježe mlijeko

Svježe mlijeko predstavlja opasnost zbog mogućnosti obolijevanja uzrokovanih bakterijskim infekcijama jer nije prošlo kroz proces pasterizacije.

 

net.hr

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Toplo bijelo vino

RECEPT
DANA

Pita sa mesom i spanaćem

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.