Pripremite stopala za proljeće i ljeto

Pripremite stopala za proljeće i ljeto

1. Hidratacija

Prvo i najvažnije, morate početi sa dobrim tretmanom hidriranja vaših stopala. Ponekad, kad je  koža zaista suva, pogotovo na peti, možete koistiti vazelin ili mlijeko za tijelo, koje ćete samo namazati, a zatim obući čiste, pamučne čarape, tako da koža fino upije.

2. Piling

Vaša stopala i prsti su ustvari dosta slični vašem licu, zato što morate da se brinete o njihovoj koži. Vrlo je bitno da ostružete stopala, tako da možete da se riješite sve te mrtve kože. Ovo će takodje pomoći da uklonite zadebljanja koja su se nakupila preko zime.

3. Čišćenje noktiju

Morate voditi brigu i o noktima na nogama, posebno zato što ćete da ih pokazujete u japankama, sandalama… Držati čistim nokte na nogama je jako važno- što ponekad možete da zaboravite dok su vam noge u čarapama. Možete da koristite spravicu za zanoktice, koju ćete podvući pod nokat i tako ga na lak način očistiti.

4. Čuvajte se gljivica

Znam da zvuči grozno, ali je u stvari vrlo lako dobiti gljivice na nogama tokom zime, a da možda i ne znate da ih imate. Atletsko stopalo je najčešće gljivično oboljenje i može da se liječi kremama, tabletama i tečnostima. Možete da posjetite doktora ukoliko mislite da je infekcija otišla predaleko.

5. Natapanje stopala

Možete mnogo učiniti za svoja stopala potapajući ih u toplu vodu. Postoje razna eterična ulja i druge stvari koje možete dodati u vodu, da bi vam koža bila mekša. Maslinovo ulje ili čak i bebi ulje će takođe dobro odraditi posao.

6. Bojenje, farbanje, lakiranje...

Kad konačno svoju kožu na stopalima dovedete u red, možete da se fokusirate na nokte. Bilo da volite čiste i nokte bez laka, proljeće i ljeto je idealno vrijeme za lakiranje i oslikavanje noktiju. Od čistih bezbojnih lakova za nokte ili iscrtanih sa nekim, recimo crnim ‘’momentima’’ ili više volite crvenu boju, pa malo roze... varijacija je mnogo. Za koju god da se odlučite, nećete pogriješiti.

7. Počastite sebe pedikirom, zašto da ne!?

I na kraju, ako baš i ne želite sami da se gnjavite sa bojenjem noktiju i oblikovanjem istih, počastite se bar pedikirom u salonu. Francuski pedikir je stvarno idealno rješenje za sve kombinacije, i dnevne i večernje.

Postoji stvarno mnogo načina da počnete pripreme za predstojeće ljeto, pa i ovo proljeće koje nam odmiče, ali mi smo se odlučili da počnemo sa pedikirom. Kako vi počinjete pripreme svog tijela i kože za ljeto?

Slični članci

Tagovi :

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Iako zvuči ludo...

RECEPT
DANA

Meksički sos

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.