Samorazvoj – predstavljamo serijal „Poredak ljubavi“ - 3. dio

Da li su informacije zapisane u genima?

Porodični raspored ili poredak ljubavi jedna je od 18 metoda tradicionalne medicine koje je Ministarstvo zdravlja Srbije ozvaničilo uvrstivši ih u Pravilnik o tradicionalnoj medicini.

O tome šta je porodični raspored, kako se primjenjuje, kako djeluje, čitaocima portala “Žena sam ja„  objašnjava  Vlado Ilić, vodeći evropski terapeut u ovoj metodi, jedan od  bliskih saradnika Berta Helingera, rodonačelnika ove metode.

Samorazvoj – predstavljamo serijal  „Poredak ljubavi“  -  3. dio

Informacija zapisana u genima

Porodični rasporedi predstavljaju takozvano "polje znanja" pomoću koga se praktično oslikava energetsko stanje u okviru (porodičnog) sistema sa izuzetno djelotvornim iscjeliteljskim potencama. Oni svojim iskustvenim sadržajima duhovnog energetsko - informativnog polja potvrđuju i dopunjavaju i pojmove iz oblasti prirodnih nauka. Znanje polja je objasnio engleski naučnik - biolog Rupert Šeldrejk posmatrajući ptice - sjenice koje su u nedostatku hrane otkrile da mogu da se hrane i mlijekom.
- Pošto je mlijeko tada raznošeno u ogromnim limenim kantama  koje su ostavljane pred vratima, ptice su bez obzira koliko je težak poklopac, uspjele  da ga odgurnu i da kradu mlijeko i tako se hrane. U vrijeme rata bila je prekinuta isporuka mlijeka. Dakle, desetak narednih generacije sjenica nisu mogle da nauče od predaka kako da se hrane mlijekom. Međutim, onog trenutka kada su se ponovo pojavile kante s mlijekom, ptice su odmah sletjele i znale kako da dođu do hrane. Dakle, ne radi se o naučenom, što je često vjerovanje i zabluda, već o informaciji iz polja. To je tzv. morfogenetičko polje koje ima svoje informacije, ali na jednom drugom nivou. Genetski se prenosi informacija i o bolu, ljubavi, ljepoti... Sve je dakle u nama i radi se upravo o radu na sebi. Ne radi se dakle o tome da treba da ispravljamo krive Drine svojih predaka, to je nemoguće, a bilo bi kontraproduktivno, jer miješanjem u poslove predaka, samo bi sebi teret natovarili, a nikom ne bismo pomogli. Radi se o tome da u nama postoje energetske mrlje, tzv. energetski čvorovi koje su vezali još naši preci.

Poštovanje za prethodne veze

U poretku ljubavi se radi o hijerarhijskom, prirodnom poretku jedne porodice koji podrazumijeva prvo roditelje, a zatim i njihovu djecu. Prije roditelja naravno i njihove roditelje i tako redom. Sledeći po značaju su partneri u ljubavi.
- Svi pređašnji partneri su postali dio sistema, ali su napravili mjesto za sadašnjeg partnera i zahtijevaju poštovanje. Dakle, ako je žena imala više muškaraca, vrlo je bitno da njen sadašnji partner poštuje svoje prethodnike, a naročito posljednjeg koji je time što nije više aktuelan direktno njemu ustupio mjesto. Isti je slučaj i kod muškaraca. Posljednju ženu trenutna partnerka treba posebno da poštuje. Zato što je muškarcu pomogla u energetskom rastu i da nije otišla ne bi bilo energetskog mjesta za novu vezu. Kada dođe do spoznaje, onda se tzv. energetske blokade, putem metamorfoze pretvore u resurse koji nam pomažu u daljem životu.


Vlado Ilić
,Terapeut za sistemsku porodičnu terapiju „Poredak ljubavi“

Optimalan porodični raspored

Poredak se zalaže da u okviru svake porodice postoji optimalan raspored. Optimalan je onaj poredak u kome članovi porodice troše najmanju potrebnu količinu energije da bi porodica kao cjelina funkcionisala i da bi se oni kao pojedinci razvijali.
Optimalan poredak je onaj u kome  otac ima funkciju spoljnog zaštitnika porodice, onoga ko porodicu zbrinjava fizički i materijalno, i naravno i emocionalno, a žena, odnosno majka, ima funkciju oko ishrane porodice u fizičkom i emotivnom smislu. U posljednjem vijeku je došlo do munjevite promjene u odnosima muškarca i žene, što je sobom donijelo i poremećaj prirodnog poretka.  Savremena žena je ubrzanom emancipacijom dobila nove obaveze, posao, karijeru itd, ali istovremeno zadržala i stare, dakle brigu o djeci i porodici. Praktično ima duplu ulogu, i oca i majke.
Iz velike ljubavi žene prema voljenom muškarcu i majke prema djeci, ona preuzima sve na sebe, sve obaveze u porodici, u nastojanju da bude perfektna domaćica, a na poslu zbog toga ne biva pošteđena, naprotiv, vrlo često mora mnogo više da pruži kako bi opstala u svijetu biznisa, kojim uglavnom dominiraju muškarci. I tako, sve više preuzima osobine muškarca, u vrtlogu obaveza sve više se udaljava od svoje sopstvene biti, gubi sebe, sve se više ljuti na muškarca, a kada bolje razmisli on joj zapravo i ne treba. Muškarac se istovremeno  osjeća sve manje potrebnim, osjeća da nema šanse, da iz dana u dan sve više gubi svoje dostojanstvo, što mu žena više čini i prašta, on se sve više ljuti na nju…
Da bi se ponovo uspostavila ravnoteža i optimalni poredak,  zaposlena žena i muškarac moraju isto tako zajednički voditi brigu o djeci i poslovima u kući. Vrlo je bitno neprestano voditi računa o ravnoteži u uzimanju i davanju, kako u pozitivnom, tako i u negativnom smislu. U negativnom uvijek malo manje od dobijenog, u pozitivnom uvijek malo više od dobijenog. Tako ljubav može rasti i razvijati se.Nastaviće se...Autor teksta:

Vlado Ilić
Terapeut za sistemsku porodičnu terapiju „Poredak ljubavi“

Informacije o seminarima u Crnoj Gori potražite ovdje

Informacije o seminarima u regionu - www.orderoflove.com

Svake subote i utorka , u periodu od 05. -28. novembra u okviru akcije UHVATI ME! dijelimo posjetiocima portala
Tagovi :

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Da bijeli luk sačuvate od klijanja...

RECEPT
DANA

 Pržene ćuftice

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.