Zašto NE piti vodu sa ledom na ovim vrućinama

Iako možda mislite da vam čaša hladne vode u koju ste ubacili par kockica leda može pomoći da lakše preživite vreli talas, naučnici upozoravaju da je njen uticaj na naš organizam potpuno drugačiji. Naime, tijelo koristi više energije za regulisanje tjelesne temperature nego za probavljanje hrane i apsorpciju hranjivih materija.

Zašto NE piti vodu sa ledom na ovim vrućinama

Prema naučnicima, rezultat ovog procesa je gubitak vode i dalje zagrijavanje tijela. Drugim riječima, hladna voda usporava probavljanje hrane, smanjuje protok krvi i usporava hidrataciju.

Ukoliko “ledeno” piće pijete odmah nakon obroka, postoji velika šansa i da se prehladite, čak iako je vani izuzetno toplo. Ova navika ima prilično loš uticaj na lučenje pljuvačke te smanjuje imunitet.

Kada razvijete naviku da pijete vodu sobne temperature, primijetićete drastičan napredak u probavljanju hrane te ćete se osjećati bolje tokom i nakon konzumiranja obroka.

 

minimagazin.info

Slični članci

Tagovi :

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Da bijeli luk sačuvate od klijanja...

RECEPT
DANA

 Pržene ćuftice

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.