Kako se nose "platforme"

Kada je riječ o popularnim platformama, bitno je znati neka osnovna pravila. One mogu vašu kombinaciju učiniti savršenom, ali je mogu i potpuno uništiti. Pripremili smo za vas nekoliko praktičnih savjeta kako na različite načine možete kombinovati svoje omiljene sandale, cipele ili čizme sa platformom.

Kako se nose "platforme"

Kombinacija sa haljinom

Platforme izgledaju sjajno i sa kratkim i sa dugim haljinama. Izaberite platforme koje su u skladu sa vašim ličnim stilom, odnosno one koje će najbolje ići uz haljine u vašem garderoberu. To bi, otprilike, značilo da trebate da se odlučite između klasičnog, romantičnog, modernog ili smjelog dizajna.

Kombinacija sa suknjom

Kada nosite platforme uz suknju izbjegavajte preuske modele koje strogo prate liniju tijela. Platforme mogu djelovati prilično kabasto ako ih uparite sa “olovka” suknjom, a isti efekat će biti sa svim uzanim modelima. Lepršave, opuštene suknje se mnogo bolje slažu sa platformama.

Kombinacija sa džinsom

Kad su u pitanju platforme, džins je klasičan izbor. Ipak, bitno je da vodite računa o tome kakvog je stila vaš džins. Uske farmerice su sjajne ako želite da naglasite svoje platforme, ali ako nosite zvonaste ili farmerke širokih nogavica vodite računa da nogavica većim dijelom prekrije platforme. Na taj način vaša silueta će izgledati odlično.

U toku ljeta

Ljeti nosite sandale i espadrille sa platformama. U platformama sa otvorenim prstima ili kaiševima noga može da diše što umnogome doprinosi da se bolje osjećate tokom velikih vrućina. Ljetnje platforme odlično idu i uz ljetnje haljine i uglađene šortseve.

U toku zime

Zimi platforme nosite samo u formi čizama. Čizme na platformu, dužine do koljena, mogu učiniti da izgledate sjajno. Nosite ih preko helanki, sa širokom haljinicom i slojevitim vunenim topovima, kako bi postigli simpatičan, opušteni izgled.

U poslovnoj kombinaciji

Ako želite da nosite platformu uz poslovnu kombinaciju, držite se klasičnih cipela sa platformom. Izaberite zatvoreni model sa štiklom srednje visine i klasičnim špicom u obliku badema. Odlična opcija za ovakve kombinacije su crne kožne platforme, s obzirom na veću mogućnost uparivanja. Lakirane platforme takođe mogu da izgledaju uglađeno i sofisticirano.

Napravite balans

Platforme mogu biti vrlo zahtjevne, tako da je jako bitno da napravite balans. Ako su vam cipele kabaste, ublažite ih tako što ćete ih ukombinovati sa komadima odjeće mekih materijala i finih linija. Ako se svrstavaju u neutralnu varijantu, možete ih nositi sa svjetlijim i smjelijim kombinacijama.

Eksperimentišite

Isprobajte svoje platforme u različitim kombinacijama i sami vidite koja varijanta vam najbolje pristaje. To je najbolji način da otkrijete šta vam najviše odgovara. Uvijek imajte na umu da je ključ u pronalaženju pravog balansa u svakoj kombinaciji.

Kako vi volite da nosite svoje platforme?

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Mirisno usisavanje

RECEPT
DANA

Punjeni francuski hljeb

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.