Ljubitelji roštilja - alarm

Ljubitelji roštilja - alarm

Neka nova istraživanja sugerišu kako AGE toksični hemijski spojevi koji nastaju pripremom mesa na visokim temperaturama povećavaju rizik obolijevanja od životno opasnih bolesti.

Uz to, američki naučnici s Mount Sinai School of Medicine napominju kako AGE spojevi nastaju i kada se hrana sterilizuje ili pasterizuje.
Povećanje nivoa AGE spojeva dovodi do oksidativnog stresa i oštećenja inače povezanih sa starenjem.
Rezultati istraživanja koje je objavio naučni časopis Journal of Gerontology: Medical Sciences su AGE spojeve povezali s razvojem bolesti srca, dijabetesa i bolesti bubrega.
Povećanje rizika naučnici objašanjavaju prisutnošću upalnih procesa u organizmu koji dovode do oštećenja tkiva.
U istraživanju je analizirana krv 172 ispitanika.
Pokazalo se kako su AGE spojevi prisutniji kod starijih osoba, što naučnici objašnjavaju postupnim smanjivanjem sposobnosti njihovog organizma da ih odstrani.
U istraživanju je utvrđeno i da dodavanje tekućina visokog nivoa kiselosti (na primjer octa ili limunovog soka) mesu prije pripreme, može dovesti do smanjenja nivoa AGE spojeva.

Slični članci

Tagovi :

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Pileće bijelo meso biće sočno i meko...

RECEPT
DANA

Brze šnicle od krompira

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.