Ljekovita smjesa kefira i heljdinog brašna

Čišćenje organizma treba sprovoditi najmanje jednom u šest mjeseci, odnosno dva puta godišnje, jer nagomilani toksini mogu dovesti do različitih bolesti.

Ljekovita smjesa kefira i heljdinog brašna

Česte prehlade, infekcije, umor, pospanost, dekoncentracija – sve je to dokaz prisutnosti toksina u organizmu, malignih bakterija i drugih, ne manje štetnih tvari.

Odlično je za pamćenje i koncentraciju (posebno za starije osobe). Snižava krvni pritisak, liječi arteriosklerozu i opstipaciju.

U kombinaciji sa kefirom, smanjuje nivo šećera u krvi, čisti crijeva i krvne sudove, normalizuje metabolizam i rad gušterače, povećava nivo hemoglobina u krvi. Ovo je zaista čudesno narodno sredstvo!

Ljekovita smjesa kefira i heljdinog brašna – recept

Sastojci:

  • 1 kašika heljdinog brašna,
  • 180 ml kefira,
  • meda po želji

Priprema:

Kašiku heljdinog brašna preliti sa čašom (180ml) kefira i dobro promiješati. Učinite to uveče i ostavite u frižideru. Ujutro, još jednom promiješajte i pojedite ga.

Najbolje je ovu smjesu uzimati umjesto doručka. Po želji zasladite sa malo meda. Poslije nemojte ništa jesti 3 sata. Kura čišćenja neka traje 14 dana.

 

lijekizprirode.com

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Paradajz

RECEPT
DANA

Slatka pileća marinada

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.