Ovu hranu bi uvijek trebalo da jedete zajedno

Uparivanje određenih namirnica pospješuje njihovu pojedinačnu nutritivnu vrijednost. Stručnjaci ovo zovu sinergija hrane. Donosimo vam savjete stručnjaka u uparivanju hrane koji će vam pomoći da svoju zdravu prehranu učinite još zdravijom.

Ovu hranu bi uvijek trebalo da jedete zajedno

Spanać i limun

Spanać, koji sadrži značajnu količinu gvožđa, je još zdraviji ako ga pripremite s limunovim sokom koji pospješuje apsorpciju gvožđa.

Paradajz i maslinovo ulje

Antioksidansi likopen i karotenoid, koje pronalazimo u paradajzu, se odlično slažu s zdravim mastima iz maslinovog ulja. Ova kombinacija će regulisati nivo holesterola, krvnog pritiska i usporiti širenje kancerogenih ćelija.

Riba i curry prah

Kada se riba pomiješa s curryem, tada se zdrave omega 3 masne kiseline miješaju s antioksidativnim svojstvima currya i smanjuju rizik od nastanka kancera.

Različite vrste bobica

Sve vrste bobičastog voća imaju odlične prednosti za zdravlje, a kada spojite više vrsta, uživaćete u pravoj nutritivnoj poslastici.

 

CentarZdravlja.net

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Najlon čarape

RECEPT
DANA

Engleske prženice

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.