Uklonite toksine iz organizma i podignite imuni sistem

Genadij Petrovič Malahov je čuveni ruski pisac knjiga iz oblasti narodne-tradicionalne medicine, koji živi i radi u gradu Kamensk-Šahiniskij, nedaleko od Rostova na Donu.

Uklonite toksine iz organizma i podignite imuni sistem

Do sada je objavio više od šezdeset knjiga, koje su prodate u preko trideset miliona primjeraka i prevedene na više stranih jezika.

Svojim knjigama želi da motiviše ljude da upoznaju svoj organizam i da se sami liječe. Mnoge terapije, koje preporučuje u svojim knjigama, primjenjuje i na sebi (urinoterapija, gladovanje itd.).

On smatra da je jačanje imuniteta prvi korak u prevenciji nastanka gripa ili prehlade.

Ishrana igra značajnu ulogu u jačanju imuniteta, a postoje i pića koja su pristupačna i jednostavna za pripremu, a zbog kojih će imunitet biti jači i vi ćete se oduprijeti sezonskim bolestima.

Kefir je, uz bundevu, glavni sastojak ovog napitka. Nekim ljudima u početku konzumiranja kefira baš i ne prija, vjerovatno zbog njegove kisjele prirode, karbonizacije, alkohola (može biti i do 2%) ili velike količine probiotika.

Dobra ideja u ovom slučaju je polako pustiti svoje tijelo i probavu da se navikne na kefir. Počnite sa 1/8 šoljice dnevno (čak ga možete izmiješati sa punom čašom vode), a zatim postupno povećavati.

Kefir se može koristiti kao lijek u velikim količinama, ali u kratkom razdoblju (kao što je ovaj napitak ili nakon hemoterapije gdje je 4 šoljice dnevno prihvatljivo). Napraviti pauzu jednom nedeljno, kada ne konzumiramo kefir bar 1 dan. Čak i na Tibetu postoji uvjerenje da je najbolje piti samo 2 šoljice dnevno, a nakon 20 dana odmoriti deset dana.

Evo njegovog recepta za napitak od bundeve za moćnu probavu i jačanje imuniteta

Sastojci:

  • 4 čaše prirodnog kefira (od kefirne gljive)
  • 150 g kuvane i ispasirane bundeve
  • 1 kašika prirodnog meda

Priprema:

Uzmite 4 čaše kefira (oko 8 dl) i 150 grama kuvane i ispasirane bundeve. Sve dobro izmiješajte, pa dodajte kašiku prirodnog meda. Ovo je zaista odličan napitak koji izvanredno djeluje na organe za varenje, ubrzava metabolizam i jača imunitet cijelog organizma.

 

lepotaizdravlje.rs

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Mirisno usisavanje

RECEPT
DANA

Punjeni francuski hljeb

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.