Zbog čega vam titra oko?

Zbog čega vam titra oko?

Koliko puta vam se desilo da vam zatitra oko? I poslije toga slijedi: "Sigurno ćeš ga vidjeti", "To je znak da će ti se javiti". Ne! To svakako nije razlog da pomislite kako vam sudbina šalje "neki znak"

Titranje oka, medicinski poznatije kao, Blefarospazam, ili Miokimija je prisilno trzanje očnog kapka.

Neki ljudi doživljavaju titranje u donjem dijelu oka, drugi opet u gornjem kapku. Titranje oka je vrlo česta pojava, a može se desiti desnom ili lijevom oku. Jednostavno rečeno, to poremećaj treptanja.

Šta uzrokuje titranje oka?

Uzrok titranja očnih kapaka, uz umor, može biti i pretjeran rad za računarom. Može nastati i kao rezultat nedostatka magnezijuma u organizmu, koji se gubi znojenjem tokom intenzivnog vježbanja.

Tačni uzroci su nepoznati, ali se vjeruje da je titranje oka povezano s abnormalnim funkcionisanjem određenih živčanih područja koja se nalaze u bazi mozga, a koji kontroliraju koordinaciju mišića i pokreta.

Često se simptomi suvog oka javljaju neposredno prije ili u toku titranja. Neka istraživanja pokazuju da su suve oči uzrok titranja.

Kako riješiti problem titranja oka

U većini slučajeva titranje kapka će nestati nakon stavljanja toplog obloga na oko i dobrog noćnog sna. Analizom urina može se utvrditi nedostatak magnezijuma pa se taj problem može riješiti uzimanjem suplementa.

 

novi.ba

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Kad zagori pasulj...

RECEPT
DANA

Indijaneri

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.