Savjeti za pametnu kupovinu opreme za bebe

Pripremate se za dolazak novorođenčeta?

Znamo, ovaj period umije biti stresan i svim budućim roditeljima javljaju se brojna pitanja, od kojih na mnoga teško mogu da pronađu odgovore.

Naravno, ovdje se prije svega misli na zdravlje bebe i prve dane sa njom, osnovne stvari poput hranjenja, uspavljivanja, presvlačenja i slično.

Takođe, jedna od tema koja okupira buduće roditelje i na koju je neophodno misliti jeste kupovina opreme za bebe. Dobra vijest je da uz nekoliko savjeta kupovina opreme za bebe ne mora da bude stresna - naprotiv!

Nastavite da čitate naš tekst i saznajte kako da pametno kupujete opremu za bebu i na šta je neophodno da mislite ovom prilikom!

Savjeti za pametnu kupovinu opreme za bebe

Kupujte pametno - napravite plan i odaberite opremu koja vam je najpotrebnija

Dok je beba još u stomaku mnogi roditelji prave planove, biraju opremu koja je potrebna za prve dane sa bebom i uređuju sobu za novorođenče. S obzirom na to da ih čeka velika promjena u životu, osjećanja su pomiješana, a uzbuđenje raste kao i želja za kupovinom mnoštva opreme, čak i one koja nije nephodna.

Stoga je veoma važno da napravite plan i kupite opremu koja vam je zaista potrebna, ali i kvalitetna. Na nekim komadima ne treba štedjeti, kao što su kvalitetna kolica koja će koristiti i drugo dijete.

Uz pouzdana kolica, vožnja bebe biće vam jednostavna, udobna za novorođenče, a moći ćete i da budete apsolutno sigurni u njihovu dugotrajnost.

Isto tako, neophodan vam je kvalitetan krevetac, pult za presvlačenje bebe ili čak komoda sa pultom, što je još praktičnija opcija. Sa druge strane, dekorativni jastuci i sitnice za sobu za bebe mogu da sačekaju, ili jednostavno od najbližih možete izraziti želju da kada biraju poklon za bebu kupe detalje koji su vam se dopali.

Osim navedenih komada, biće vam neophodna nosiljka za bebe već prilikom izlaska iz porodilišta, a kako biste uštedjeli i bili zaista praktični možete kupiti auto-sjedišta 2 u 1, koja mogu biti i nosijka i sjedište. Takođe, neophodna je i ogradica za krevetac, kako biste bili bezbrižni dok beba spava.

Na vrijeme krenite da pravite plan, istražite ponudu na tržištu i izdvojite opremu koja će vam olakšati prve dane sa bebom i učiniti da prvi mjeseci sa novorođenčetom prođu uz što manje stresa. Jedna od važnih stvari prilikom kreiranja plana, osim pravljenja liste neophodne opreme, jeste i određivanje budžeta i štednja para za ovu veliku kupovinu.

Birajte praktičnu opremu koju ćete dugo koristiti

Kao što smo već pomenuli, praktičnost je jedna od najvažnijih stavki prilikom kupovine opreme za bebe. Kako biste bili zaista praktični prilikom šopinga, dobro istražite ponudu, jer se na tržištu redovno pojavljuju inovativni, multifunkcionalni proizvodi sjajnih karakteristika.

Tako bi prilikom kupovine određenog proizvoda trebalo da pronađete odgovor na nekoliko pitanja i olakšate sebi odluku o kupovini:

  • Koliko često mi ovo treba?
  • Koliko dugo ću ga koristiti?
  • Da li ima jednu ili više funkcija?
  • Kako se održava?
  • Da li je bezbjedno za bebu?
  • Da li imam mjesta za njega?
  • Da li mi je zaista neophodno?

Nakon što odgovorite na ova pitanja, odluku o kupovini jednostavno ćete donijeti i bićete sigurni da činite pravi potez! Kao što smo već pomenuli, pomiješana osjećanja i ushićenost, nerijetko mogu navesti buduće roditelje da kupe proizvode koji im nisu zaista potrebni, a na ovaj način izbjegavate takozvanu kompulsivnu kupovinu.

Online kupovina opreme - poručite opremu za bebe iz fotelje

Online kupovina posljednjih godina uzela je prevlast nad tradicionalnom kupovinom, te nema razloga da ne iskoristite sve njene prednosti!

Pojedine trudnice tokom devet mjeseci, po savjetu ljekara treba da miruju, pa je tradicionalna kupovina za njih veliki izazov.

Dobra vijest je da, ukoliko se nađete u ovoj situaciji, ne morate kupovinu prepustiti nekom drugom, već zajedno sa partnerom iz udobnosti svog doma možete odabrati komade koji su vam neophodni. Isto tako, čak i za trudnice koje vole da šetaju, odlazak do prodavnica ili tržnih centara i kupovina opreme koja može da traje satima, često je veoma naporna aktivnost.

Kako je online prodaja u posljednje vrijeme uznapredovala, lako možete doći do brojnih online shopova i uporediti njihovu ponudu, odnos cijene i kvaliteta, informisati se o specifikacijama svih proizvoda, vremenu dostavljanja, cijeni isporuke, čak i postaviti pitanja virtuelnom asistentu ili direktno korisničkom servisu.

Ako niste sigurni da ćete napraviti dobar izbor prilikom online kupovine, počnite sa sitnicama, pa ako budete zadovoljni cuclom, ćebencetom, igračkicama ili drugim predmetima, pređite i na veće kupovine!

Pratite ponudu i odaberite najbolji odnos cijene i kvaliteta

Jedan od najboljih načina za uštjedu, samim tim i pametnu kupovinu jeste redovno praćenje ponude prodavnica specijalizovanih u ovoj oblasti.

Mnoge tradicionalne prodavnice, kao i online shopovi s vremena na vrijeme imaju akcijske ponude, pa tako proizvod istog brenda na popustu možete uzeti po znatno povoljnijoj cijeni. Naravno, prilikom kupovine opreme za bebe fokus treba da bude na najboljem odnosu cijene i kvaliteta, a ne na kupovini povoljnijih proizvoda po svaku cijenu.

Ako krenete sa planiranjem pravovremeno, imaćete dovoljno vremena da odaberete idealan komad u skladu sa svojim budžetom. Nadamo se da vam je naš tekst bio koristan, te da ste spremni da započnete planiranje, a potom i kupite neophodnu kvalitetnu opremu za novorođenče.

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Najlon čarape

RECEPT
DANA

Govedji gulaš

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.