Da li ste i vi prekršili ova obećanja kada ste dobili djecu

Možete li se sjetiti koliko ste puta rekli „ja to nikad neću tako“ prije nego što ste dobili djecu?

Da li ste i vi prekršili ova obećanja kada ste dobili djecu

Svi mi za sebe mislimo da ćemo biti bolji roditelji nego oni koje poznajemo, a onda se rode ta mala bića, promijene nam živote iz korijena i natjeraju nas da prekršimo obećanja koja smo dali sami sebi.

Evo koja to obećanja roditelji najčešće krše iako su se sami sebi zarekli da „neće nikad“.

Moje dijete nikad neće koristiti tablet ili telefon dok smo u prodavnici ili restoranu

Jeste li ovo sebi ikad obećali? Ako jeste gotovo smo sigurni i da ste obećanje prekršili jer na žalost, gedžeti su ponekad jedino sredstvo koje će vaše mališane smiriti i dozvoliti vam da kupovinu ili ručak obavite na miru.

Djecu nikad neću hraniti nezdravim namirnicama

Sigurni smo da ne postoji mama koja u nedostatku ideja, zbog manjka vremena ili jednostavno zato jer dijete nije htjelo da jede ništa drugo nije skuvala viršle. Nemojte previše da se opterećujete time, važno je da se trudite usaditi zdrave navike, ali jednostavno djeca uvijek ne sarađuju onako kako bismo mi htjeli, a ni vrijeme nam ne ide u prilog.

Moja kuća nikada neće biti neuredna

Sve mlade majke su prilično entuzijastične po pitanju čišćenja kuće i sklanjanju igračaka sve dok u jednom trenutku ne shvate da jednostavno nema smisla. Na kraju krajeva, bolje je da sjednete u taj haos i igrate se sa vašim mališanima nego da stalno čistite.

Neću pretjerivati sa objavama fotografija i statusa na društvenim mrežama

Ovo je zamka u koju se većina upeca. Ako obratite pažnju primijetićete da će se sve one žene kojima statusi i fotografije djece po društvenim mrežama smetaju pretvoriti u one majke koje sa virtuelnim prijateljima dijele kako im je beba kakila. Samo pratite.

Mnoge od nas se takođe zaklinju da neće raditi odvratne stvari pa se samo u jednom trenutku uhvatite kako njuškate bebinu kaku da provjerite ima li neugodan miris i to je samo jedna u nizu odvratnih stvari koje mame rade. Ali, mi smo mame i to je naš posao.

Ono što želimo naglasiti jeste da se ne opterećujete previše obećanjima prije nego što dobijete dijete jer su šanse da ih ispunite minimalne. Na kraju krajeva niko ne može znati šta ga čeka.

 

zena.rs

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Ovo ih ubija na mrtvo

RECEPT
DANA

Kroketi sa šunkom

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.